Bekijk in je browser
Universiteit Gent
DICT NIEUWSBRIEF
voor lokale ICT-medewerkers & toepassingseigenaars
april 2019
Inschrijvingen Ufora-trainingen van start
De UGent heeft tijdens het eerste semester van dit academiejaar de pilootfase met Ufora succesvol afgerond. Na positieve feedback werd het startschot gegeven voor de tweede fase van de uitrol, inclusief trainingen in de nieuwe standaard leeromgeving van de UGent.
Lees meer
Nieuwe modules beschikbaar voor GISMO
In navolging van het nieuw classificatiesysteem voor onderzoeksdisciplines, heeft de UGent binnen GISMO – het UGent-onderzoeksinformatiesysteem – twee nieuwe modules ontwikkeld waarmee je onderzoeksgegevens zelf kan beheren.
Lees meer
AVG-register van kracht: wat betekent dit voor verwerking van persoonsgegevens?
De nieuwe privacywetgeving AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming), ook gekend als de GDPR (General Data Protection Regulation), vereist dat de UGent een register bijhoudt van alle verwerkingen van persoonsgegevens: het AVG Register. Binnenkort treden de tools voor het invullen van dit AVG Register van verwerkingsactiviteiten aan de UGent in werking.
Lees meer
DICT Helpdesk zet betere communicatie voorop
De centrale helpdesk van DICT wil haar communicatie rond ICT incidenten en geplande wijzigingen verbeteren. Vorig jaar werd daarom een kader gecreëerd om incidenten te prioriteren. Op basis van de prioriteit zal DICT via verschillende kanalen communiceren. Om dit te testen hield de helpdesk in februari een dry run week.
Lees meer
Videoconferentie als duurzaam alternatief
Hoe vaak neem jij onnodig de wagen om te vergaderen? Of laat je bijvoorbeeld juryleden overkomen voor een doctoraatsverdediging? We moeten ons allemaal regelmatig verplaatsen, maar dat heeft een negatief effect op onze ecologische voetafdruk. Toch bestaat er ook een uitstekend alternatief: de videoconferentie.
Lees meer
Word via onze trainingen een doorgewinterde SharePoint-gebruiker
Wist je dat DICT zowel een basistraining voor SharePoint administrator als een gevorderden training aanbiedt? Het is een laagdrempelige, snelle manier om vlot met SharePoint te leren werken of je als ervaren rot verder te bekwamen.
Lees meer
Twitter DICTUGent
DICT homepage
Tweemaandelijkse nieuwsbrief voor alle ICT-contactpersonen.
Waarover wil je geïnformeerd worden? Stel gerust een onderwerp voor!
Inschrijven - Uitschrijven