September 2019
Uitfasering Windows 7 en Windows Server 2008R2
Microsoft heeft aangekondigd om Microsoft Windows 7 en Windows Server 2008R2 vanaf 15 januari 2020 niet langer te ondersteunen. In overeenstemming met het informatieveiligheidsbeleid van de UGent kunnen toestellen met deze besturingssystemen dan ook vanaf de aangekondigde datum niet meer verbonden zijn met het UGentNet.
Meer informatie
Phishing: blijf niet in het Net hangen!
Veel ernstige cyberaanvallen beginnen met een enkele geslaagde phishing actie. Bij phishing (in de strikte betekenis) probeert een oplichter gevoelige informatie te verkrijgen om later te misbruiken, zoals een kredietkaartnummer of wachtwoord. Gaat één van jouw collega’s of jijzelf in op een frauduleuze uitnodiging of klik je op een met malware geïnfecteerde link, dan kan dat verstrekkende gevolgen hebben. Wij helpen je alvast op weg om phishing te herkennen en er correct mee om te gaan.
Lees verder
Derde Vlaamse Tier1 supercomputer bij DICT
Vanaf 2020 host DICT opnieuw een zogenaamde Tier1 supercomputer in het S10 datacenter. Dit moet toponderzoek in scientific computing mogelijk maken. Een groeiend aantal onderzoekers zet namelijk computers in om complexe wetenschappelijke problemen op te lossen.
Meer info
Workshops Secure Coding voor ontwikkelaars
Het aantal schadegevallen bij organisaties als gevolg van cybercriminaliteit is sinds 2016 verdrievoudigd. Proactief softwareproducten beveiligen is dan ook steeds belangrijker. Om die reden start DICT met workshops voor ontwikkelaars om veilig software te ontwikkelen, beter gekend als ‘secure coding’.
Meer info
Helpdesk on the Road: ICT komt naar je toe
Via Helpdesk on the Road bieden we vanuit DICT op diverse UGent-locaties extra ICT-ondersteuning aan. DICT-medewerkers staan op verschillende tijdstippen klaar om studenten en medewerkers te helpen bij allerhande ICT-problemen die minder evident zijn om via telefoon of e-mail op te lossen.
Lees meer
‘Verlicht’ jouw mailbox
Uit het UGent Verlicht initiatief bleek duidelijk dat onze verzadigde mailboxen tot frustratie kunnen leiden. Toch zijn er heel wat kleine ingrepen, die je kunnen helpen om efficiënter met mail om te gaan en jouw mailbox kunnen ‘verlichten’. Zoals in de vorige nieuwsbrief, geven we opnieuw 2 concrete tips.
Lees de tips