Bekijk in je browser
Universiteit Gent
DICT NIEUWSBRIEF
voor lokale ICT-medewerkers & toepassingseigenaars
januari 2020
Korte onderbrekingen van datacenter in februari
De UGent wil een zo performant en betrouwbaar mogelijk datacenter, het zenuwcentrum van alle elektronische diensten zeg maar. Na acht jaar moet de actieve netwerkapparatuur vervangen worden. Hierdoor zullen er de komende maanden twee dagen met onderbrekingen plaatsvinden. Johan Van Camp van de Directie Informatica- en Communicatietechnologie (DICT), vertelt ons wat de onderbrekingen zullen inhouden, wat voor gevolgen dat zal hebben en hoe belangrijk het datacenter is voor de UGent.
Meer weten
DICT zorgt voor draadloos internet voor iedereen

DICT investeerde de voorbije twee jaar 2,8 miljoen euro in het versneld uitrollen van draadloos internet voor iedereen. En met succes, want vandaag kan je al in bijna zestig locaties in het volledige gebouw vlot connecteren met het UGentNet zonder netwerkkabel.

Lees verder
Hoe IT-projecten of -aankopen aanvragen?
Staat er in 2020 een IT-project of IT-aankoop op de agenda? Ga dan zeker na of jouw plannen in lijn zijn met de visie en de plannen van het centrale bestuur. Vanaf een bepaalde investeringsgrootte is het bovendien vereist om jouw voorstel voor te leggen aan de ICT-commissie.
Meer info
SAP MijnApps breidt verder uit
DFIN en DICT bundelen hun krachten: de volgende stap naar verlichte taken voor UGent-medewerkers wordt gezet! Sinds november is nu ook een eerste groep tegels in het domein Financiën beschikbaar via SAP MijnApps.
Ontdek meer
Maak kennis met ICT aan de UGent

Dit voorjaar organiseert DICT zes sessies 'Kennismaken met ICT aan de UGent'. De laagdrempelige vorming doet medewerkers grasduinen in de brede waaier aan ICT-programma's die DICT beschikbaar stelt en geeft hen een houvast om deze programma's ook ten volle te benutten.

Meer weten
'Verlicht' jouw mailbox
Uit het UGent Verlicht initiatief bleek dat een propvol Postvak IN voor de nodige stress zorgt. Microsoft Outlook heeft evenwel functionaliteit die helpt om de mailbox te 'verlichten'. We geven jou alvast een praktische tip mee.
Lees de tip
Twitter DICTUGent
DICT homepage
Tweemaandelijkse nieuwsbrief voor alle ICT-contactpersonen.
ICT-nieuws te melden? Contacteer ons!
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Jammer! Uitschrijven kan hier.
Wil je je inschrijven? Klik hier.