maart 2020
DICT-ondersteuning tijdens Corona-epidemie
DICT heeft de voorbije weken alles op alles gezet om snel te kunnen omschakelen van klassikaal naar digitaal onderwijs. Lees meer over de toename in livestream connecties en het gebruik van lesopnames en wat DICT doet om dit te ondersteunen.
Meer weten
Teams is versneld uitgerold
Ter ondersteuning van de oproep van het UGent-bestuur om maximaal in te zetten op telewerk (en digitaal onderwijs) stelde DICT Microsoft Teams versneld open. Elke dag telt Teams al meer dan 7.000 UGent-gebruikers. Daarnaast zetten we een self-service portaal op voor medewerkers om tegemoet te komen aan de vraag om zelf een Team te kunnen aanmaken.
Lees verder
Opnieuw een druk GISMO-jaar voor de boeg
De ontwikkelingen voor het geïntegreerd onderzoeksinformatiesysteem (GISMO) in 2019 brengen de UGent weer een stapje dichter bij een betere ondersteuning van onderzoekers en administratie. Het bestuur gaf recent haar zegen aan de planning van 2020.
Meer info
Windows 7 en Windows Server 2008R2 geweerd van UGentNet
In september 2019 besliste de ICT-Commissie van de UGent dat Windows 7 en Windows Server 2008R2 vanaf 15 januari niet langer geconnecteerd mochten zijn met het UGentNet. Dit omdat Microsoft niet langer de veiligheid van de besturingssystemen garandeert. Op 15 februari werden de toestellen ook effectief geweerd van het UGentNet om zo de veiligheidsrisico’s te beperken.
Ontdek meer
UGent zet maximaal in op ondersteuning van het stageproces en -overeenkomsten
Het belang van stages neemt toe. Dit vraagt dan ook efficiënte systemen voor de opvolging van stages. DICT werkt aan de vernieuwing van de huidige toepassing voor stageovereenkomsten, zodat stages vlotter administratief afgehandeld kunnen worden.
Meer weten
Netwerk-hardware in UGent datacenter met succes vervangen
Alle ICT-toepassingen en diensten van de UGent worden aangeboden vanuit één primair datacenter dat alle elektronische infrastructuur centraliseert. Op zondag 23 februari verving DICT de actieve netwerkapparatuur van het datacenter om zo de performantie ervan te borgen.
Meer weten
Tip om het overzicht te houden van je apps bij telewerken
Als je aan het telewerken bent – zoals zo veel collega's momenteel – dan kan je soms op minder infrastructuur rekenen dan wanneer je op het werk bent. Heb je thuis enkel je laptopscherm om op te werken? Vind je verschillende applicaties boven elkaar niet zo handig om het overzicht te bewaren? Lees dan zeker verder.