maart 2020
Tip om het overzicht te houden van je apps bij telewerken
Als je aan het telewerken bent – zoals zo veel collega's momenteel – dan kan je soms op minder infrastructuur rekenen dan wanneer je op het werk bent. Heb je thuis enkel je laptopscherm om op te werken? Vind je verschillende applicaties boven elkaar niet zo handig om het overzicht te bewaren? Blijf dan zeker lezen.

Als je geen extra scherm hebt, dan is er een handige functionaliteit waarmee je een virtuele desktop kan maken. Druk op de Windows-toets op jouw toetsenbord + tab en kies bovenaan voor 'Nieuw bureaublad'.

keyboard

Aan het virtuele bureaublad dat je zo hebt gecreëerd, kan je verschillende applicaties toewijzen. Daarvoor klik je vanuit hetzelfde scherm als hierboven met de rechtermuisknop op een openstaande applicatie en sleep je die naar het gewenste virtuele bureaublad.

desktops

Binnen elk bureaublad kan je gemakkelijk wisselen tussen applicaties met de combinaties alt + tab. Die combinatie is trouwens ook handig wanneer je maar één bureaublad gebruikt. Windows 10 laat je toe om maar liefst 200 van die desktops aan te maken. Toch raden we je aan het aantal beperkt te houden, omdat anders de oplossing haar doel voorbijschiet.

De virtuele desktop niet meer nodig? Om een gecreëerd bureaublad te sluiten, druk je weer op de combinatie Windows-toets + tab en sluit je daar met het rode kruisje de desktop die je niet meer nodig hebt. Alle apps die je had open staan, verhuizen daarbij automatisch naar de overblijvende bureaubladen.