maart 2020
Windows 7 en Windows Server 2008R2 geweerd van UGentNet
In september 2019 besliste de ICT-Commissie van de UGent dat Windows 7 en Windows Server 2008R2 vanaf 15 januari niet langer geconnecteerd mochten zijn met het UGentNet. Dit omdat Microsoft niet langer de veiligheid van de besturingssystemen garandeert. Op 15 februari werden de toestellen ook effectief geweerd van het UGentNet om zo de veiligheidsrisico's te beperken.

In totaal ging het om minstens 1.618 pc's die een upgrade nodig hadden naar een meer recent besturingssysteem. Heel veel lokale ICT-personen gingen op onze oproep via eerdere nieuwsbrieven in en reageerden erg proactief. Daarvoor willen we jullie alvast bedanken!

Uiteindelijk werd op 15 februari de netwerktoegang geblokkeerd voor 301 toestellen. Klik hier voor de volledige lijst.

Verder is DICT op de hoogte van een tiental toestellen die gekoppeld zijn aan een onderzoekstoestel. Hier is ook zo snel mogelijk actie vereist. Het DICT-team houdt contact met de betrokken diensten om tot een oplossing te komen.