PowerPoint: huisstijl

Huisstijl voor presentaties downloaden

Download de PowerPoint (Windows) of Keynote (Apple) slides van https://styleguide.ugent.be/sjablonen/digitaal.html#presentatie-slides. Je download bevat het Nederlandstalige en het Engelstalige sjabloon.

Voor PowerPoint (Windows):

1. Pak het gedownload zip bestand uit met 7-zip (uitpakken = unzip)
  2. Kopieer de uitgepakte sjabloonbestanden (.potx) naar een map waar je ze weervindt.
    U kunt de "H:\Aangepaste Office-sjablonen\UGent_templates" map aanmaken en Powerpoint_UGent_NL.potx en Powerpoint_UGent_EN.potx erin zetten.

Het huisstijl sjabloon beschikbaar maken in Powerpoint

Let op: doe dit voor uw lokale installatie en op Athena.

1. Start Powerpoint
  2. Klik op het tabblad Bestand
  3. Klik op Opties
  4. Klik op Opslaan
  5. Typ onder Presentaties opslaan in het vak "Standaardlocatie van persoonlijke sjablonen" de volgende locatie: H:\Aangepaste Office-sjablonen\UGent_templates

Vanaf nu verschijnt de link "PERSOONLIJK" (naast "BESCHIKBAAR") onder het zoekvak "Onlinesjablonen zoeken".

Een nieuwe presentatie maken op basis van een UGent huisstijl sjabloon

1. Open PowerPoint
  2. Klik op PERSOONLIJK onder het zoekvak "Onlinesjablonen zoeken"
    (CUSTOM, below the search box that says "Search for online templates")
  3. Selecteer UGent_templates
  4. Selecteer het template van uw keuze (vb. Powerpoint_UGent_NL en Powerpoint_UGent_EN)
  5. Klik op Maken (Create)

Een bestaande PowerPoint omzetten naar de nieuwe huisstijl

Zie Automatisch omzetten.