SharePoint

Wat?

SharePoint is er voor delen en samenwerken; voor het gemeenschappelijk bewerken van informatie/documenten. U kunt SharePoint gebruiken als een plek om bestanden op te slaan of SharePoint inzetten als een toepassing.

Gegevensopslag op SharePoint sites

• voor werkbestanden
  • voor het opslaan van team- of projectgerelateerde documenten

SharePoint als toepassing

• Toegang via web browsers, vanop eender welke plaats.
  • Online bewerken van Office documenten.
  • Uitstekende zoekmotor, uitgebreide zoekmogelijkheden
  • Versiebeheer: automatisch bijhouden van versies als een document wordt gewijzigd
  • Samen met OneDrive for Business en Office 365

Goed om weten

• De maximum bestandsgrootte om een bestand op te laden naar SharePoint is 200 MB.
  • De UGent SharePoint documentatie vind je op de Learn SharePoint site.
  • Je kan een bibliotheek uit SharePoint ook mounten via Map Network Drive. Dit gaat niet voor een gehele SharePoint website maar wel voor een bibliotheek: bv. https://sharepoint.ugent.be/teams/ca6010/Meetings

SharePoint ondersteuning en opleiding

Enkel voor UGent personeel sleutel-icoon

Externen uitnodigen

Op de nieuwe SharePoint-omgeving, kunt u externen uitnodigen om toegang te krijgen tot uw SharePoint-site.

Om een externe uit te nodigen tot uw SharePoint-site, zijn er drie voorwaarden:

1. Het e-mailadres in van de persoon aan wie u toegang wilt geven moet worden geregistreerd. (via de "Invite external user" link op de homepage
  2. Uw SharePoint-site bevindt zich op de nieuwe SharePoint-omgeving. (Op SharePoint-sites die beginnen met "https://sharepoint.ugent.be/" kunt u GEEN externe gebruikers uitnodigen.)
  3. U moet op SharePoint de toegangsrechten voor de gebruiker tot uw site instellen.

U kunt met de self-service tool een nieuwe site aanvragen op de nieuwe SharePoint-omgeving of u kunt contact opnemen met de helpdesk om een migratie van uw bestaande project site aan te vragen.