SharePoint

Wat?

SharePoint is er voor delen en samenwerken; voor het gemeenschappelijk bewerken van informatie/documenten. U kunt SharePoint gebruiken als een plek om bestanden op te slaan of SharePoint inzetten als een toepassing.

Gegevensopslag op SharePoint sites

SharePoint als toepassing

Goed om weten

SharePoint ondersteuning en opleiding

Enkel voor UGent personeel sleutel-icoon

Externen uitnodigen

Op de nieuwe SharePoint-omgeving, kunt u externen uitnodigen om toegang te krijgen tot uw SharePoint-site.

Om een externe uit te nodigen tot uw SharePoint-site, zijn er drie voorwaarden:

1. Het e-mailadres in van de persoon aan wie u toegang wilt geven moet worden geregistreerd. (via de "Invite external user" link op de homepage
  2. Uw SharePoint-site bevindt zich op de nieuwe SharePoint-omgeving. (Op SharePoint-sites die beginnen met "https://sharepoint2013.ugent.be/" kunt u GEEN externe gebruikers uitnodigen.)
  3. U moet op SharePoint de toegangsrechten voor de gebruiker tot uw site instellen.

U kunt met de self-service tool een nieuwe site aanvragen op de nieuwe SharePoint-omgeving of u kunt contact opnemen met de helpdesk om een migratie van uw bestaande project site aan te vragen.

Gerelateerde inhoud