Voor studenten

Studenten kunnen op de publiek beschikbare kopieerapparaten (multifunctionals) tegen betaling documenten afdrukken en kopiëren,
scannen is gratis.

Printen vanaf eigen toestel

Studenten kunnen documenten afdrukken op de publiek beschikbare multifunctionals, volg daarvoor onderstaand stappenplan.

Stappenplan

1. Gebruik je Athena voor het eerst op dit toestel? Zo ja, installeer de Citrix-software (sla deze stap over als je Athena al eerder gebruikte op je toestel)
  2. Surf naar athena.ugent.be en log in met je UGent-account.
  3. Zoek en open "File Explorer" in de apps.
  4. Open via deze verkenner het bestand dat je wil afdrukken.
  5. Klik op "Bestand" > "Afdrukken" (of "File" > "Print").
  6. Selecteer de Ricoh-printer en klik op "Afdrukken" of "Print"
  7. Het bestand staat nu klaar om afgedrukt te worden op om het even welke multifuctional met betaalterminal.
  8. Controleer of er geld op je e-purse staat en laadt op indien nodig.
  9. Ga naar een publieke multifuctional en leg je studentenkaart op de betaalterminal van het apparaat.
  10. Selecteer het bestand dat je wil afdrukken en klik op 'print'. De printer drukt standaard recto verso zwart/wit op A4-papier.
  11. Klaar met afdrukken? Meld je steeds af!

Handleidingen

• Korte handleiding gebruik multifunctionals voor afdrukken, kopiëren en scannen.
  • Korte handleiding gebruik scanners (zonder betaalterminal).

Prijzen

Formaat kleur z/w
A4€ 0,20€ 0,04
A3€ 0,40€ 0,08
A4 dubbelzijdig€ 0,15€ 0,03
A3 dubbelzijdig€ 0,30€ 0,06

Locaties

Noot: bepaalde locaties zijn niet steeds bereikbaar wegens beperkte openingsuren van de lokalen (bijvoorbeeld bibliotheken).
Locaties die in principe steeds toegankelijk zijn worden extra vermeld.

Multifunctionals voor betalend afdrukken en kopiëren:

• Faculteit BW, Gang Bibliotheek, Coupure links 653, Gent steeds beschikbaar
  • Faculteit BW, Resto, Coupure links 653, Gent steeds beschikbaar
  • Faculteit DI, Gang Bibliotheek, Salisburylaan 133, Merelbeke - 2 toestellen steeds beschikbaar
  • Faculteit EA, PC-klas A en B, Jozef Plateaustraat 22, Gent
  • Faculteit EA, iGent, gelijkvloers achter balie, Technologiepark 126, Zwijnaarde
  • Faculteit EB, Foyer, Tweekerkenstraat 2, Gent steeds beschikbaar
  • Faculteit FW, Studentenruimte, Harelbekestraat 72, Gent steeds beschikbaar
  • Faculteit GE, Kenniscentrum voor de gezondheidszorg, UZ, gebouw K3 (gelijkvloers), De Pintelaan 185, Gent - 3 toestellen
  • Faculteit GE, PC-klas (campus HILO), Watersportlaan 2, Gent steeds beschikbaar
  • Faculteit PS, Bibliotheek, Sint-Pietersnieuwstraat 41, Gent
  • Faculteit LW, Blandijn, gang gelijkvloers vlakbij zijingang, Blandijnberg 2, Gent steeds beschikbaar
  • Faculteit LW, Vakgroep Vertalen, tolken en communicatie, Abdisstraat 1, Gent
  • Faculteit LW, Bibliotheek gelijkvloers, Rozier 44, Gent
  • Faculteit PP, Inkomhal, Henri Dunantlaan 2, Gent steeds beschikbaar
  • Faculteit RE, Bibliotheek Patersgang, Universiteitsstraat 4, Gent
  • Faculteit RE, PC-klas 1ste verdieping, Universiteitsstraat 4, Gent
  • Faculteit WE, Faculteitsbibliotheek, gebouw S5, Krijgslaan 281, Gent
  • Faculteit WE, Resto, Ledeganckstraat 35, Gent
  • Home Astrid, Gelijkvloers
  • Home Bertha De Vriese, 1ste verdieping
  • Home Boudewijn, Ingang
  • Home Fabiola, Ingang
  • Home Groningen, 1ste verdieping
  • Home Vermeylen, Naast studieruimte

Multifunctionals uitsluitend scannen:

• Centrale Bibliotheek, Sint-Hubertusstraat 8, Gent
  • Faculteit EA, Bibliotheek, F, Jozef Plateaustraat 22, Gent
  • Faculteit EB, Bibliotheek, Tweekerkenstraat 2, Gent
  • Faculteit LW, Bibliotheek, Rozier 44, Gent - 5 scanners
  • Faculteit PP, Bibliotheek, Henri Dunantlaan 2, Gent
  • Faculteit PS, Bibliotheek, Sint-Pietersnieuwstraat 41, Gent
  • Faculteit RE, Bibliotheken, Universiteitsstraat 4, Gent - 3 scanners