Telefoonconferenties

Polycom SoundStation IP 7000Telefoonconferenties zijn mogelijk:

Telefoonconferentieruimtes aan de UGent

In elke telefoonconferentieruimte kan je comfortabel met een aantal personen rond 1 toestel telefoneren of opgebeld worden.

Een Polycom Soundstation IP 7000 is onder meer beschikbaar op de volgende locaties:

Het is uiteraard niet de bedoeling dat deze zalen worden opgebeld zonder voorafgaandelijke afspraken hieromtrent.

Meer dan 2 externe gesprekspartners?

Enkel als je een telefoonconferentie met meer dan twee externe partners organiseert, dien je op voorhand een telefoonconferentiebrug aan te vragen.

Stap 1: Vraag een telefoonconferentiebrug aan via e-mail naar helpdesk@ugent.be met vermelding van:

1. datum, uur en duur van de sessie(s)
  2. het aantal gesprekspartners met naam en telefoonnummer

Resultaat: Je ontvangt een e-mail die er als volgt kan uitzien:

Naam Conferentie: interfacultair overleg over toetsbeleid
Telefoonnummer: 00 32 9 331 00 15
pincode: 123456

Stap 2: Verstuur deze informatie naar alle gesprekspartners.

Stap 3: Bel op het afgesproken moment naar het telefoonnummer, geef de pincode in en sluit af met een #.

Resultaat: Je kan meteen deelnemen aan de telefoonconferentie, net als de andere gesprekspartners zodra ze op dezelfde manier hebben ingebeld.

Telefoonconferenties via videoconferentieapparatuur

Telefoonconferenties zijn ook mogelijk met videoconferentieapparatuur door op deze toestellen de optie "audio call" te selecteren. Zo kan je daar een telefoonconnectie leggen, eventueel parallel met een videoconferentieverbinding. Ook hier kan de telefoonconferentiebrug zorgen voor multi-point telefoonverbinding.

Bij DICT (S9, campus De Sterre) bijvoorbeeld kan je dus ook telefoonconferenties houden in de lokaal New York (+32 9 264 85 63) en in de Multimediazaal (+32 9 264 85 64).