Aansluiten op UGentNet vanuit home Astrid, Bertha, Boudewijn, Fabiola en Vermeylen

In home Heymans en de homes Canterbury, Göttingen, Groningen en Uppsala (Kantienberg) is er geen VPN meer nodig voor toegang tot het internet! Het gebruik van de bedrade verbinding kan zeer eenvoudig door je UGent login en je wachtwoord in te geven via de portaalpagina http://hotspot.studenteninternet.be. Voor problemen bij het gebruik van deze diensten kan de gebruikersondersteuning van StudentenInternet gecontacteerd worden via de pagina https://www.studenteninternet.be/index.php/contact-support. Ook is er draadloos internet via Eduroam.
Meer info op https://www.ugent.be/student/nl/meer-dan-studeren/huisvesting/studenteninternet.htm.

Hoe gaat u concreet te werk in home Astrid, Bertha, Boudewijn, Fabiola en Vermeylen?

1. Verbind uw computer met het netwerkaansluitpunt in uw kamer via een UTP-kabel (geen telefoonkabel!).
    Als u geen UTP-kabel heeft dient u die zelf te kopen.

2. Configureer uw computer zodat de IP-instellingen (IP-adres en DNS-serveradres) automatisch worden toegewezen.
    Dit is meestal standaard het geval. Als u kan surfen naar helpdesk.ugent.be is dit in orde.

Het is niet nodig eerst een VPN-verbinding op te zetten om naar de volgende webpagina's of toepassingen te surfen:
  3. Voor alle andere sites en webtoepassingen moet u eerst een VPN-verbinding gebruiken. Let op, voor VPN gelden er bandbreedtebeperkingen!
  4. Het plaatsen van eigen routers / WiFi is niet toegelaten!

Extra