UGentGuest netwerk

Voor wie?

UGentGuest netwerk is een draadloos internet speciaal voor bezoekers die niet afkomstig zijn van een tot Eduroam aangesloten instelling en ook geen recht hebben op een bezoekerskaart (en dus geen gebruik kunnen maken van het draadloos internet Eduroam).

Toegang aanvragen

Een UGentGuest-account is enkel geldig voor een beperkte periode (maximaal 14 dagen). Het account is direct bruikbaar of kan op voorhand aangevraagd worden.

Hoe verbinden?

Selecteer in de lijst van draadloze netwerken UGentGuest. Zodra u begint te surfen, komt u op de wireless login-pagina terecht, waar de verkregen guest-gebruikersnaam en het wachtwoord moet worden ingeven. Pas na deze authenticatie heeft u draadloze internettoegang.

Let wel, het dataverkeer via deze guest-toegang is niet geëncrypteerd. Om persoonlijke data te beschermen, gebruikt men dus best geëncrypteerde connecties, zoals https, imaps, ssh e.d. of een VPN-verbinding naar het eigen bedrijf of instelling.