UGentGuest netwerk

Voor wie?

UGentGuest netwerk is een draadloos internet speciaal voor bezoekers die niet afkomstig zijn van een tot Eduroam aangesloten instelling en ook geen recht hebben op een bezoekerskaart (en dus geen gebruik kunnen maken van het draadloos internet Eduroam).

Toegang aanvragen

Als u maar éénmalig een UGentGuest-account nodig heeft voor een bezoeker kan u de helpdesk contacteren met info over de bezoeker, locatie en start en einddatum van het bezoek.

UGent medewerkers die regelmatig bezoekers ontvangen kunnen na eenmalige goedkeuring (stuur daarvoor een mailtje naar NetAdmin@UGent.be), zelf op elk moment UGentGuest accounts aanmaken via de webtoepassing https://www.guests.UGent.be/ sleutel-icoon. Een UGentGuest-account is enkel voor een beperkte periode (het verblijf van de bezoeker). Het account is direct bruikbaar of kan op voorhand aangevraagd worden.

Hoe verbinden?

Selecteer in de lijst van draadloze netwerken UGentGuest. Zodra u begint te surfen, komt u op de wireless login-pagina terecht, waar de verkregen guest-gebruikersnaam en het wachtwoord moet worden ingeven. Pas na deze authenticatie heeft u draadloze internettoegang.

Let wel, het dataverkeer via deze guest-toegang is niet geëncrypteerd. Om persoonlijke data te beschermen, gebruikt men dus best geëncrypteerde connecties, zoals https, imaps, ssh e.d. of een VPN-verbinding naar het eigen bedrijf of instelling.