Anyconnect Start Before Login

Wanneer er wordt aangemeld op een UGent uitgerolde computer wanneer het toestel niet verbonden is met het UGentNet, kan dit soms voor lange wachttijden zorgen.
Ook kan het voor vallen dat de logon scripts niet correct worden geladen.

Om dit probleem te verhelpen kan er reeds verbinding gemaakt worden met VPN alvorens aan te melden bij Windows met uw UGent gebruikersnaam en wachtwoord.
Bij recent uitgerolde computers is deze software reeds aanwezig.
Indien de software niet aanwezig is, kan deze geinstalleerd worden vanaf deze locatie.
Als Cisco Anyconnect Start Before Login in de lijst van programma's staat bij Configuratiescherm > Programma's en onderdelen,
of als het Cisco SBL icoon zichtbaar is in het Windows login venster, is de software al aanwezig op het systeem.
De versie van de geinstalleerde module moet dezelfde zijn als de geinstalleerde Cisco Anyconnect VPN versie.
Indien u twijfelt, bieden wij hier de versie aan die geschikt is.

Werkwijze