Foutmeldingen bij de UGent Cisco AnyConnect Secure Mobility VPN

Foutmeldingen bij de UGent Cisco AnyConnect Secure Mobility VPN

Windows 10, 8 en 7

'Failed to initialize connection subsystem'

De oorzaak van het probleem is een Windows update.

Oplossing:
Sluit Cisco AnyConnect en het Anyconnect-icoontje op de taakbalk.
Ga naar de Cisco AnyConnect Secure Mobility Client-map: C:\Program Files (x86)\Cisco\Cisco AnyConnect Secure Mobility Client\
Rechtermuisklik op vpnui.exe.
Klik op Compatibiliteitsproblemen oplossen.
Kies Probeer de aanbevolen instellingen.
Klik op Programma testen. Het programma opent.
Klik op Volgende.
Kies Ja, deze instellingen opslaan voor dit programma.

In sommige gevallen zal het nodig blijken de bovenstaande stappen ook uit te voeren voor vpnagent.exe.

Indien voorgaande het probleem niet oplost kan u ook de update verwijderen. U doet dit als volgt:

Eerst moet u de automatische updates uitschakelen. Anders zal de update telkens opnieuw geïnstalleerd worden als de PC heropgestart wordt.
1) Ga naar Configuratiescherm > Systeem en beveiliging > Windows Update
2) Kies links in het menu Instellingen wijzigen.
3) Kies bij belangrijke updates Naar updates zoeken maar laat mij bepalen of ik ze wil downloaden en installeren. Bevestig hierna uw keuze door onderaan op OK te klikken.

Nu kan u de update verwijderen.
1) Ga naar Configuratiescherm > Programma's > Programma's en onderdelen
2) Kies links in het menu Geïnstalleerde updates weergeven
3) Zoek onder de Microsoft Windows-groep naar Update voor Microsoft Windows (KB3023607)
4) Klik deze update aan en klik bovenaan op 'Verwijderen'
Herstart uw PC, zonder updates uit te voeren. Cisco Anyconnect zou nu terug moeten werken.

Update KB3023607 wordt door Microsoft aangeboden in een gezamenlijk pakket onder de naam KB3021952. U voert deze update best ook niet uit, want deze installeert KB3023607.

'AnyConnect was not able to establish a connection to the specified secure gateway. Please try connecting again.
Connection attemp has failed.'

'The VPN connection failed due to unsuccessful domain name resolution.'

'The VPN client agent was unable to create the interprocess communication depot'