Foutmeldingen bij de UGent Cisco AnyConnect Secure Mobility VPN

Windows

AnyConnect was not able to establish a connection to the specified secure gateway. Please try connecting again.
Connection attempt has failed.
  • Dit wijst op een firewall of andere beveiligingssoftware die deze verbinding verhindert. Software eens deactiveren ...
The VPN connection failed due to unsuccessful domain name resolution.
  • Dit wijst er op dat u vpn.ugent.be niet correct heeft ingevuld.
The VPN client agent was unable to create the interprocess communication depot.

De optie "Delen van internetverbinding" biedt netwerkcomputers de mogelijkheid een enkele verbinding met het Internet te delen.
Dit werkt NIET samen met VPN.

• Oplossing: "Delen van internetverbinding" (Internet Connection Sharing) moet worden uitgeschakeld.
  • Probeer nadien om Anyconnect opnieuw te installeren.

MacOS

AnyConnect.pkg kan niet worden geinstalleerd, omdat de digitale handtekening ongeldig is.

Dit komt voor op MacOS versies die te oud zijn om de AnyConnect client te installeren.

top