VPN onder Linux

Opzetten en Gebruik van Virtual Private Network onder Linux

Cisco Anyconnect VPN

Het is aangeraden om gebruik te maken van de Cisco Anyconnect VPN client.
Of er kan ook gebruik gemaakt worden van een Open Source oplossing.

Open Source oplossing op Ubuntu

Installeren network-manager-openconnect

sudo apt-get install openconnect network-manager-openconnect network-manager-openconnect-gnome

Configuratie

Open de netwerkinstellingen, klik links onderaan op plus om een netwerkinstelling toe te voegen.
Kies voor VPN en dan voor Cisco AnyConnect Compatible VPN (openconnect).
Geef de nieuwe verbinding een naam en geef asavpn.ugent.be in als gateway.

Optioneel

Klik in de netwerkmanager op de VPN verbinding en rechts onderaan op het instellingen icoon.
Klik links op IPv4 en vul daarna volgende in bij Routes:
Address: 157.193.0.0
Netmask: 255.255.0.0
Gateway 0.0.0.0
Zet "Use this connection only for resources on its network" aan.

Herstart hierna de netwerkservices:
sudo service networking restart
sudo service network-manager restart