Wat is VPN en waarvoor is het nodig?

Door het opzetten van een VPN (Virtual Private Network) verkrijgt u een beveiligde verbinding over het internet met het UGent netwerk.

Een aantal ICT-faciliteiten van UGent kunt u immers enkel gebruiken vanaf computers die aangesloten zijn op het UGentNet, zoals bijvoorbeeld:

Let wel! Vanaf een andere internetprovider heeft u geen VPN nodig voor:

Om een VPN-verbinding op te kunnen zetten, dient u vooraf eenmalig een VPN client programma te installeren.

Zie ook: Een Virtual Private Network (VPN) opzetten en gebruiken