Federated Single Sign-On

Wat is Federated Single Sign-On?

Federated Single Sign-On zorgt ervoor dat u met één gebruikersaccount toegang kunt krijgen tot organisatieoverschrijdende toepassingen.
U kan met uw UGent loginnaam en wachtwoord inloggen op (web)toepassingen van vertrouwde organisaties.

Hoe werkt Federated Single Sign-On?

1. Met uw UGent loginnaam en wachtwoord kunt u gebruikmaken van de elektronische voorzieningen van UGent. U kunt zich - via CAS, de Centrale Authenticatie Service van UGent - aanmelden op beveiligde UGent-webpagina's. Dit heet authenticeren.

2. Wanneer u voor uw studies of werkzaamheden toegang nodig heeft tot een (web)toepassing van een vertrouwde organisatie, draagt UGent met uw toestemming informatie over uw identiteit over aan de vertrouwde organisatie.

3. Na ontvangst van deze informatie bepaalt deze of u toegang krijgt tot de gevraagde (web)toepassing. Als dat zo is, wordt u autorisatie verleend. Opnieuw authenticeren hoeft niet omdat de vertrouwde organisatie weet dat u reeds succesvol geauthenticeerd bent door UGent.

Wie kan Federated Single Sign-On gebruiken?

Iedereen met een UGent account kan Federated Single Sign-On gebruiken.
Wat u precies kunt doen hangt af van de operationele afspraken tussen UGent en de vertrouwde organisaties.

Hoe Federated Single Sign-On gebruiken?

Vertrouwde organisaties

Lijst van (toepassingen van) vertrouwde organisaties waar u met uw UGent loginnaam en wachtwoord kunt inloggen.