Praktische informatie bij telewerken

Benodigdheden

• Een computer (laptop, desktop, ...) met een recent besturingssysteem
    • Gelieve geen gebruik meer te maken van een toestel met Windows 7 of een ouder besturingssysteem.
      Deze worden niet meer voorzien van beveiligingsupdates en wordt geweerd van het UGent netwerk.
    • Een stabiele internetverbinding
    • Software om gebruik te maken van UGent diensten en applicaties

Zie ook:

Veilig telewerken

Regelgeving en kader Veilig telewerken en informatieveiligheid sleutel-icoon

Gebruik van DICT diensten

U kunt een groot aantal diensten gemakkelijk rechtstreeks via het web bereiken.

Voor andere diensten moet u vooraf software installeren en die juist instellen:

• Via Athena kunt u software gebruiken waarvoor UGent een licentie heeft. Om de software op Athena te kunnen gebruiken, heeft u op uw toestel een Citrix client programma nodig.
    Op UGent uitgerolde toestellen staat die standaard geïnstalleerd, op niet-uitgerolde toestellen zult u die zelf moeten installeren.
    Uitleg omtrent het downloaden en installeren van deze software vindt u op "Citrix client installeren"
  • U kan van buiten de UGent (via het internet) toegang krijgen tot het UGent-netwerk. Daarvoor is een VPN-verbinding vereist.
    Om een VPN-verbinding op te kunnen zetten, dient u vooraf eenmalig een VPN client programma te installeren. Zie: Een Virtual Private Network (VPN) opzetten en gebruiken.
    U heeft geen VPN nodig voor athena.ugent.be, e-mail (via "owa.UGent.be"), de digitale leeromgeving Ufora of de UGent portaalsite www.ugent.be.
  • Voor Teams kan zowel gebruik gemaakt worden van een lokale geinstalleerd Teams client of kan u gebruik maken van de Teams website.