Bekijk de volledige nieuwsbrief
Universiteit Gent
DICT NIEUWSBRIEF
voor lokale ICT-medewerkers & toepassingseigenaars
juli 2020
Oasis gaat voluit voor online
Voortaan kunnen ook deliberaties en inschrijvingen van studenten volledig online plaatsvinden. De nieuwe versie van Oasis, die op 8 juni werd gereleaset, bevat namelijk twee belangrijke nieuwe modules om de studentenadministratie in nog vlottere elektronische banen te leiden.

Online deliberaties

Juni is examenmaand, met als apotheose een intensieve deliberatieperiode. Alle lijsten en rapporten die hiervoor nodig zijn, kan men voortaan met enkele muisklikken voor een hele faculteit in één keer maken en publiceren voor alle betrokken docenten en examencommissieleden. Dit spaart heel wat manueel werk uit voor de FDO-medewerkers. Ook de docenten vinden nu snel en op één plaats alle nodige deliberatie-informatie terug.

Online inschrijven

In augustus 2020 starten de inschrijvingen van nieuwe studenten aan de UGent. Voor het eerst hoeft de nieuwe groep generatiestudenten hiervoor niet meer persoonlijk langs te komen bij de UGent. Dankzij de nieuwe module ‘Online inschrijven’ in Oasis kan elke student volledig online inschrijven. Geen lange wachtrijen met 1,5m afstand tussen studenten, geen plexischermen of mondmaskers dus. Wie zich elektronisch kan identificeren, via Authenticatie Vlaanderen (bv. Itsme™ of eID), kan de inschrijvingsprocedure helemaal zelfstandig afhandelen. Voor wie dit niet kan, voorziet de studentenadministratie in een digitaal inschrijvingsbureau. Het hele proces wordt ondersteund door zorgvuldig uitgewerkte controles, zodat de inschrijvingen veilig, vlot en betrouwbaar kunnen verlopen.

Twitter DICTUGent
DICT homepage
Tweemaandelijkse nieuwsbrief voor alle ICT-contactpersonen.
Waarover wil je geïnformeerd worden? Stel gerust een onderwerp voor!
Inschrijven - Uitschrijven