Bekijk de volledige nieuwsbrief
Universiteit Gent
DICT NIEUWSBRIEF
voor lokale ICT-medewerkers & toepassingseigenaars
september 2020
DICT vernieuwt VMware VSphere ICT infrastructuur
In het kader van het verder verbeteren van haar dienstverlening vernieuwt DICT haar breed gebruikte ICT infrastructuur. Daarbij zorgen we voor een gebruiksvriendelijk zelfbedieningssysteem, zodat beheerders zelf de stap naar dit nieuwe platform kunnen maken.

Zowat alle administratieve systemen van DICT – denk maar aan bv. Apollo, Athena of Oasis – draaien op virtuele servers van VMware VSphere. Maar daarnaast zijn er ook 642 systemen die door UGent-medewerkers zelf worden uitgebaat, bv. om dataverwerking te doen voor onderzoek. In totaal investeert DICT dan ook zo’n 10% van het jaarlijkse ICT-budget in deze virtuele omgeving.

Met de upgrade naar de nieuwe virtuele omgeving garandeert DICT voldoende capaciteit en snelheid voor de UGent ICT-infrastructuur en zorgen we ervoor dat het platform veilig blijft.

Op 1 november zal DICT de migratie uitvoeren naar de meest recente omgeving van VMware VSphere, namelijk VMware vSphere Web Client. Vanaf dan zal het niet meer mogelijk zijn op de huidige virtuele servers te werken. De beheerders zullen via mail worden geïnformeerd over hoe ze zelf de overgang kunnen maken naar het nieuwe platform en zo kunnen blijven genieten van een kwalitatieve dienstverlening.

Twitter DICTUGent
DICT homepage
Tweemaandelijkse nieuwsbrief voor alle ICT-contactpersonen.
Waarover wil je geïnformeerd worden? Stel gerust een onderwerp voor!
Inschrijven - Uitschrijven