Bekijk de volledige nieuwsbrief
Universiteit Gent
DICT NIEUWSBRIEF
voor lokale ICT-medewerkers & toepassingseigenaars
november 2020
DICT ondersteunt bij inrichten vaste videomeeting opstelling
Interesse om een vergaderzaal uit te rusten met een vaste videomeeting opstelling met professionele geluids- en beeldkwaliteit? Het team Multimedia van DICT geeft advies en stelt naargelang de grootte van de zaal verschillende oplossingen voor.

Opstelling middelgrote vergaderzaal

Het multimediateam voorziet in drie oplossingen voor vaste videomeeting opstellingen, namelijk voor kleine vergaderzalen (tot 4 personen), middelgrote vergaderzalen (tot 8 personen) en grote vergaderzalen (tot 16 personen). Daarbij wordt een onderscheid gemaakt naar type beeldscherm, camera en connectors. Bij middelgrote en grote vergaderzalen worden er eveneens extra tafelmicrofoons aangeraden.

De vergaderzaal Parijs bij DICT werd al uitgerust met de vaste videomeeting opstelling voor een grote vergaderzaal. Daarnaast is DICT momenteel ook gestart met een project om mixed mode meetings mogelijk te maken op het Rectoraat, zaal Directiecollege en Het kabinet van de Regeringscommissaris.

Door platformonafhankelijke infrastructuur te voorzien is het mogelijk om het Bring Your Own Meeting (BYOM) concept te realiseren. Dit komt er op neer dat de presentator enkel zijn/haar laptop hoeft te connecteren via een ClickShare-oplossing om vervolgens de videoconferentiesoftware naar keuze te gebruiken, zoals MS Teams, Zoom, Starleaf, WebEX, enz.

Ben je geïnteresseerd in een vaste videomeeting opstelling of heb je vragen hieromtrent? Contacteer dan gerust het team Multimedia bij DICT.

Twitter DICTUGent
DICT homepage
Tweemaandelijkse nieuwsbrief voor alle ICT-contactpersonen.
Waarover wil je geïnformeerd worden? Stel gerust een onderwerp voor!
Inschrijven - Uitschrijven