Bekijk de volledige nieuwsbrief
Universiteit Gent
DICT NIEUWSBRIEF
voor lokale ICT-medewerkers & toepassingseigenaars
oktober 2022
Goed om weten: Van Dale woordenboeken, 9292, TimeEdit vervangt Centauro
Recent werd de toegang tot de Van Dale woordenboeken aangepast: vandale.ugent.be is nu van overal toegankelijk en dus niet alleen meer vanop het UGentNet of via VPN-verbinding. Aanmelden met een UGent-account is nu wel verreist, ook vanaf het interne UGent-netwerk.

Voorlopig is Van Dale ook nog te vinden op ons softwareplatform Athena. Meer en meer zullen dergelijke webtoepassingen (die rechtstreeks op een eigen webadres bereikbaar zijn) echter weggehaald worden van Athena. In een eerste ronde worden Van Dale en UServe weggenomen vanaf 1 november 2022.

Nog vanaf dit academiejaar worden de audiovisuele én IT-ondersteuning in leszalen samen ondergebracht binnen de directie ICT. Die ondersteuning wordt verzekerd met een uitgebreide helpdeskwerking. Via het telefoonnummer 9292 kan hulp gevraagd worden voor dringende technische problemen bij het lesgeven. In elk auditorium werd ook een QR-code voorzien met meer informatie online.

Een auditorium of vergaderruimte reserveren? TimeEdit is vanaf dit academiejaar de tool waarin les- en examenroosters opgemaakt worden en waarin je ook de lokaalbezetting kan nagaan en reservaties kan maken. TimeEdit vervangt dus Centauro. Lees meer over TimeEdit.

Twitter DICTUGent
DICT homepage
Tweemaandelijkse nieuwsbrief voor alle ICT-contactpersonen.
Waarover wil je geïnformeerd worden? Stel gerust een onderwerp voor!
Inschrijven - Uitschrijven