oktober 2022
DICT Update gemist? Geen probleem!
Traditiegetrouw trapt DICT het nieuwe academiejaar af met de "DICT Update". Aan de erg succesvolle formule van deze samenvattende infosessie werd niet geraakt. Op één namiddag tijd worden alle recente evoluties, wijzigingen en nieuwigheden op ICT-gebied aan de UGent gebald gepresenteerd en wordt ook al eens vooruitgeblikt naar de (nabije) toekomst. De mogelijkheid om na afloop van de presentatie bij een glas ervaringen uit te wisselen en bij te praten met de collega’s, is de spreekwoordelijke kers in het cocktailglas.
Lees meer
DICT HelpMe voor al jouw ICT-vragen
Vanaf nu kan je met je ICT-vragen en -problemen terecht op DICT HelpMe, het klantenportaal van DICT. Het is dus niet langer de bedoeling om je vraag rechtstreeks te mailen. Via dit nieuwe klantenportaal kan je zelf al je vragen overzichtelijk opvolgen.
Lees meer
Bring Your Own Device de regel, vaste PC's maken plaats
Ook dit academiejaar zorgen studenten zelf voor een eigen laptop voor gebruik tijdens de lessen en practica. Nu Bring Your Own Device (BYOD) ingeburgerd en de regel is, kan de UGent veel ruimte vrijmaken op plaatsen waar nu nog vaste toestellen staan.
Meer lezen
Goed om weten: Van Dale woordenboeken, 9292, TimeEdit vervangt Centauro
Recent werd de toegang tot de Van Dale woordenboeken aangepast: vandale.ugent.be is nu van overal toegankelijk en dus niet alleen meer vanop het UGentNet of via VPN-verbinding. Aanmelden met een UGent-account is nu wel verreist, ook vanaf het interne UGent-netwerk.

Meer weten
Nieuwe gezichten bij DICT
De voorbije maanden verwelkomden we bij DICT vier nieuwe gezichten. Zo werd het team Samenwerkings- en Communicatietoepassingen versterkt met Steven Staelens (teamleider) en Michel Vuijsteke (analist). Eind augustus startte Lotte Drieghe als beleidsmedewerker ICT. Recent werd het Oasis-team uitgebreid met functioneel analist Michael Gorfer.