Bekijk de volledige nieuwsbrief
Universiteit Gent
DICT NIEUWSBRIEF
voor lokale ICT-medewerkers & toepassingseigenaars
mei 2023
SAP Vernieuwt: binnen enkel weken is het zover
Over minder dan een maand – op 22 mei – gaan we van start met een nieuwere versie van het SAP-platform. We houden jullie graag op de hoogte van de belangrijkste stappen hieromtrent.

In een notendop: waar gaat SAP Vernieuwt weer over?

Om de kerntaken van de UGent, onderwijs, onderzoek en dienstverlening, op de best mogelijke ook steeds meer digitale manier te kunnen ondersteunen, is een upgrade van de SAP-toepassingen noodzakelijk.Deze nieuwe versie biedt ons een basis die technisch klaar is om, samen met de inbreng van onze eindgebruikers, de huidige SAP-functionaliteiten verder uit te bouwen.

In de loop van mei komt er een tijdelijke data freeze, met een volledige shut down tijdens het Hemelvaart-weekend van 17 mei, 16.30u t.e.m. 22 mei, 8u. Meer info over de precieze impact vind je hier.

Meer algemene informatie rond SAP Vernieuwt verscheen eerder in de personeelsnieuwsbrief. Er is daarnaast ook een algemene informatiesite over SAP Vernieuwt.

Wat wordt er van jou verwacht?

Als ICT-contactpersoon kan het zijn dat je vragen krijgt van eindgebruikers over SAP Vernieuwt. Zorg dat je op de hoogte bent door bovenstaande info door te nemen.

Vind je het antwoord op je vragen niet, neem dan rechtstreeks contact met volgende diensten:

Mogen we je ook vragen, om bij jouw collegas het belang van de opleidingssessies te benadrukken. Er zijn opleidingen voorzien voor alle UGenters en specifieke opleidingen voor medewerkers die geregeld aankopen doen:

Voor alle UGent'ers:

  • Algemene Sessie - online, 30 min: meer info over de nieuwe look & feel, de nieuwe locatie van de Apollo-applicaties en het personaliseren SAP MijnApps.
    We raden sterk aan om deze te volgen!

Voor medewerkers die geregeld aankopen:

  • Opleidingssessies Aankoop - op de campus, 3u: toelichting over de nieuwe manier van bestellen
  • Oefensessies Aankoop - op de campus, 3u: een oefensessie op de pc aansluitend op de opleidingssessie voor iedereen die al even in het nieuwe systeem aan de slag wil gaan, met de nodige begeleiding (de volle 3 uur blijven is niet noodzakelijk).
    Inschrijven kan tijdens de opleidingssessie Aankoop.

De opleidingen worden gedurende 3 weken aangeboden en geregeld hernomen. Check alvast de data voor de opleidingen. Het is aangeraden dat de mensen die geregeld aankopen ook de Algemene Sessie volgen. De Algemene Sessie hoeft niet gevolgd te worden vóór de Aankoop Opleidingssessie, dit kan ook nadien.

De overstap naar de vernieuwde SAP-omgeving is een belangrijke eerste stap vooruit voor de UGent en van groot belang voor onze digitale toekomst. Mogen we op jullie steun rekenen om dit verder te promoten en uit te dragen?

Twitter DICTUGent
DICT homepage
Tweemaandelijkse nieuwsbrief voor alle ICT-contactpersonen.
Waarover wil je geïnformeerd worden? Stel gerust een onderwerp voor!
Inschrijven - Uitschrijven