mei 2023
SAP Vernieuwt: binnen enkel weken is het zover
Over minder dan een maand – op 22 mei – gaan we van start met een nieuwere versie van het SAP-platform. We houden jullie graag op de hoogte van de belangrijkste stappen hieromtrent.
 Lees verder

Is jouw Windows-laptop al geregistreerd in Intune?
De uitrol van Microsoft Intune, de cloud-gebaseerde dienst voor mobile device & application management, aan de UGent draait momenteel op volle toeren. Voor wie, euh, een en ander heeft gemist: het bestuurscollege besliste onder meer dat alle professionele Windows laptops van individuele medewerkers (toestellen die dus door de UGent werden aangekocht) in Intune moeten worden geregistreerd. Bedoeling is om daarmee eind augustus 2023 klaar te zijn.
 Meer lezen
Vernieuwd webhostingplatform users.‍ugent.‍be
Begin maart werd het webhostingplatform users.‍ugent‍.be uitgeschakeld wegens een veiligheidsincident. Een nieuwe omgeving stond al in de steigers en die migratie werd versneld afgerond. Gebruikers kunnen hun webpagina's en andere content nu zelf beschikbaar maken op het nieuwe platform.
 Meer lezen
Je financiële kerncijfers in één oogopslag met UGI-MyFinView
Met de nieuwe toepassing UGI-MyFinView krijgen budgethouders op een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke manier inzicht in allerlei financiële gegevens. Wat is het beschikbaar saldo van je kassen? Welke projecten lopen bijna af? Hoeveel budget van je werkingskredieten werd reeds verbruikt? Dit en nog veel meer kom je te weten aan de hand van overzichtelijke tabellen en grafieken.
 Lees verder
Nieuwe gezichten bij DICT
Eerder deze maand mocht het team Onderzoeksadministratie een nieuwe collega verwelkomen: Eddo van Loenen. Als chemisch technoloog maakte Eddo tijdens zijn carrière als onderzoeker bij verschillende onderzoeksinstellingen in Nederland, België en Nieuw Zeeland geleidelijk aan een switch naar informatietechnologie. Eddo gaat aan de slag als nieuwe projectleider onderzoekstoepassingen. Welkom bij DICT, Eddo!