mei 2023
Is jouw Windows-laptop al geregistreerd in Intune?
De uitrol van Microsoft Intune, de cloud-gebaseerde dienst voor mobile device & application management, aan de UGent draait momenteel op volle toeren. Voor wie, euh, een en ander heeft gemist: het bestuurscollege besliste onder meer dat alle professionele Windows laptops van individuele medewerkers (toestellen die dus door de UGent werden aangekocht) in Intune moeten worden geregistreerd. Bedoeling is om daarmee eind augustus 2023 klaar te zijn.

Velen van de lokale IT-beheerders onder jullie zijn aan de slag om dit mee te helpen realiseren. Ook de DICT Service-On-Site ("SOS Intune") is nog steeds op verschillende campussen actief. Er ligt dan ook nog flink wat werk op de plank: nog meer dan de helft van de toestellen in scope moeten nog aan de beurt komen. Daarom roepen we iedereen nog eens op om gevolg te geven aan de bestuursbeslissing en mee de schouders te zetten onder dit project.

Boek zelf een afspraak

Is "SOS Intune" (nog) niet op jouw campus gepasseerd, een eerdere kans gemist of wil iemand nog sneller een toestel in Intune laten registeren? Medewerkers mogen met hun Windows laptop ook langsgaan op onze ServiceDesk op campus Sterre (gebouw S9, gelijkvloers). Boek vooraf wel eerst een afspraak.

Als een toestel al in Intune werd geregistreerd dan hoeft dit uiteraard niet opnieuw te gebeuren. Je kan zelf makkelijk checken of je toestel in Intune zit.

Eerste hulp bij Intune registratie

Belangrijk: het toestel wordt bij de standaard procedure volledig opnieuw genstalleerd en daarbij wordt dus ook alle lokale data gewist. We vragen daarom om op voorhand een back-up te (laten) maken van je bestanden, dat vermijdt complicaties tijdens de afspraak.

Niet voor gedeelde toestellen

Voor Windows desktops en laptops die door meerdere medewerkers gedeeld worden, werkt DICT nog aan een specifieke ondersteuning. De deadline van eind augustus geldt dus niet voor dergelijke toestellen. Ook Windows-toestellen die in specifieke labo-opstellingen gebruikt worden, blijven momenteel buiten scope.