Bekijk de volledige nieuwsbrief
Universiteit Gent
DICT NIEUWSBRIEF
voor lokale ICT-medewerkers & toepassingseigenaars
juli 2023
SAP Vernieuwt:
één maand live
Net iets meer dan een maand geleden – op 22 mei – gingen we van start met een nieuwere versie van het SAP-platform. Deze nieuwe versie biedt de UGent een basis die technisch klaar is om, samen met de inbreng van onze eindgebruikers, de huidige SAP-functionaliteiten verder uit te bouwen en te moderniseren. Een stand van zaken.

De go-live op 22 mei verliep zeer vlot en zonder noemenswaardige incidenten. Het aantal vragen hierover bleef beperkt en er was de voorbije periode dan ook geen extreme drukte op te merken bij de verschillende helpdesks.

Concreet werd op 22 mei:

  • Apollo als toegangspoort uitgefaseerd. De Apollo-functionaliteiten verhuisden naar SAP MijnApps.
  • Kleine veranderingen doorgevoerd aan de SAP MijnApps en SAP GUI applicaties op het vlak van lay-out.
  • En nieuw proces voor bestelling tot ontvangst ingevoerd.

Om dit zo vlot mogelijk te laten verlopen, werden 18 trainings-, oefen- en feedbacksessies gegeven, waar zo'n 1.800 collega's aan deelnamen. De opnames hiervan en het bijhorende documentatiemateriaal vind je terug via deze link. Mocht je nog vragen ontvangen van collega's dan kan je dus gerust doorverwijzen naar het beschikbare materiaal, alsook naar de FAQ's. Die worden trouwens nog verder aangevuld en geüpdatet.

Volgende stappen?

De overstap naar de vernieuwde SAP-omgeving is een belangrijke eerste stap vooruit voor de UGent en van groot belang voor onze digitale toekomst. Nu met de uitrol van SAP S/4HANA het digitaal fundament gelegd is, wordt in de komende maanden gewerkt aan een plan voor een gefaseerde optimalisering en een verdere uitbreiding van de SAP MijnApps functionaliteit. Hierbij worden ook de eindgebruikers betrokken. Later meer hierover.

Intussen nog vragen over SAP Vernieuwt? Contacteer sap.vernieuwt@ugent.be!

Twitter DICTUGent
DICT homepage
Tweemaandelijkse nieuwsbrief voor alle ICT-contactpersonen.
Waarover wil je geïnformeerd worden? Stel gerust een onderwerp voor!
Inschrijven - Uitschrijven