juli 2023
UGent 'offline' tijdens DRP-test op 11 juli
Op dinsdag 11 juli 2023 test DICT het Disaster Recovery Plan (DRP). Mocht er ooit iets fout lopen met het UGent-datacenter, is dit het plan B. Zo garanderen we dat alle UGent'ers kunnen blijven doorwerken bij een ernstig incident. Bepaalde UGent ICT-toepassingen zullen tijdens de test niet beschikbaar zijn.
 Lees verder

SAP Vernieuwt: 1 maand live
Net iets meer dan een maand geleden – op 22 mei – gingen we van start met een nieuwere versie van het SAP-platform. Deze nieuwe versie biedt de UGent een basis die technisch klaar is om, samen met de inbreng van onze eindgebruikers, de huidige SAP-functionaliteiten verder uit te bouwen en te moderniseren. Een stand van zaken.
 Meer lezen
Eén jaar Intune: verfijnde scope en deadlines
Eén jaar na de kick-off van het Intune project en twee maanden vóór de deadline van 31 augustus, zijn er nog 2.700 te registreren gebruikersgebonden laptops en desktops. Op die toestellen verschijnt vanaf maandag 3 juli een pop-up bij het aanmelden. Die zal gebruikers vragen hun systeembeheerder te contacteren of een afspraak te maken met de DICT ServiceDesk (Sterre S9).
 Lees verder
Goed om weten: DICT Update | Jaarverslag HPC-UGent | Panopto vervangt Opencast | Einde UGent-licentie Zoom
Save the date! Op donderdag 14 september trapt DICT het nieuwe academiejaar af met de "DICT Update". Tijdens deze infosessie worden recente wijzigingen en nieuwigheden op ICT-gebied aan de UGent gebald gepresenteerd en wordt ook al eens vooruitgeblikt naar de (nabije) toekomst. Meer info over de editie van dit jaar volgt binnenkort!
 Lees verder
Nieuwe gezichten bij DICT

Drukke onboarding weken bij DICT! Zo kregen team Support en team Training recent versterking van respectievelijk Edwin Houdevelt en Toon Schepens. Nog bij team Support mag Stefan Van Bellegem voortaan de "ad interim" achter IT support medewerker weglaten.

Bij Team Samenwerkings- en Communicatietoepassingen ging Hilde Depauw aan de slag als M365-specialist terwijl bij Team Financiën, Logistiek en SAP-Technologie Valerie De Backer gestart is als SAP analist. Bij het HPC team tenslotte zal Lara Peeters, als projectmedewerker wetenschappelijke software, onderzoekers ondersteunen bij het gebruik van wetenschappelijke software en digitale tools bij hun onderzoek. Welkom bij DICT allemaal!