juli 2023
Eén jaar Intune: verfijnde scope en deadlines
Eén jaar na de kick-off van het Intune project en twee maanden vóór de deadline van 31 augustus, zijn er nog 2.700 te registreren gebruikersgebonden laptops en desktops. Op die toestellen verschijnt vanaf maandag 3 juli een pop-up bij het aanmelden. Die zal gebruikers vragen hun systeembeheerder te contacteren of een afspraak te maken met de DICT ServiceDesk (Sterre S9).

De scope van dit project werd recent verder verfijnd en voor bepaalde categorieën van toestellen werd de deadline licht versoepeld. Zo krijgen toestellen van medewerkers die hun doctoraat afronden in 2023 uitstel tot maximum 31 december 2023. Blijft de laptop of desktop na het afwerken van het doctoraat in gebruik aan UGent dan moet die uiteraard wél in Intune. Toestellen zonder TPM-chipset zijn niet geschikt voor Intune (en Bitlocker) en kunnen we dus niet voldoende beveiligen. Daarom moeten ze vóór 30 november 2023 vervangen of verwijderd worden.

Wat volgt er verder?

Na deze deadlines zal DICT geleidelijk meer maatregelen nemen om de registratie in Intune technisch af te dwingen. Die worden tijdig aangekondigd.