oktober 2023
Migratie nameservers: impact op servers en via internet verbonden toestellen
Eind dit jaar worden de DNS-servers ugdns2.ugent.be (157.193.40.42) en ugdns3.ugent.be (157.193.71.1) afgeschakeld. Zoals al enige tijd wordt vermeld bij nieuwe IP-registraties zijn de twee nameservers voor het UGent-domein ns1.ugent.be (157.193.70.1) en ns2.ugent.be (157.193.78.1).

Als je toestel ingesteld staat om het DHCP-netwerkprotocol te gebruiken (zowat alle laptops en standaard desktops aan de UGent) dan hoef je zelf niks aan te passen, je toestel krijgt automatisch de correcte netwerkconfiguratie toegewezen.

Wie echter zelf een server of een toestel dat met het internet is verbonden (sensoren, alarmsystemen, toegangscontrole, …) beheert dat niet via DHCP kan worden ingesteld, moet de DNS-servers daarvan nakijken en indien nodig aanpassen. Op 14 december 2023 worden de bewuste nameservers afgeschakeld.