oktober 2023
DICT Update gemist? Geen probleem!
Traditiegetrouw trapt DICT het nieuwe academiejaar af met de "DICT Update". Aan de succesvolle formule van deze samenvattende infosessie werd niet geraakt. Op één namiddag tijd worden alle recente evoluties, wijzigingen en nieuwigheden op ICT-gebied aan de UGent gebald gepresenteerd en wordt ook al eens vooruitgeblikt naar de (nabije) toekomst. Deze DICT Update gemist? Bekijk nu de opname en de presentatie.

Lees verder

Naar een modern endpointbeheer met Intune én ECM
Tijdens de DICT Update werd een stand van zaken gegeven van het Intune project. Van alle professionele, gebruikersgebonden Windows-toestellen aan de UGent werd intussen 84 procent geregistreerd in Intune. Er blijven nog ongeveer 1250 toestellen in scope die als deadline 31 augustus 2023 hadden.
 Meer lezen
Migratie nameservers: impact op servers en via internet verbonden toestellen
Eind dit jaar worden de DNS-servers ugdns2.ugent.be (157.193.40.42) en ugdns3.ugent.be (157.193.71.1) afgeschakeld. Zoals al enige tijd wordt vermeld bij nieuwe IP-registraties zijn de twee nameservers voor het UGent-domein ns1.ugent.be (157.193.70.1) en ns2.ugent.be (157.193.78.1).
 Lees verder
Goed om weten: Schijfquotum webshares | Tips tegen phishing
Vanaf 6 november 2023 wordt het schijfquotum op webshares terug actief. Voor de meeste van die webshares bedraagt het schijfquotum 5GB. Controleer alvast wat je quotum is (via DICT Selfservice) en hoeveel schijfruimte je vandaag gebruikt (in je verkenner) en ruim zo nodig op.
 Lees verder
Nieuwe gezichten bij DICT
Het heeft even geduurd maar bij team Netwerken & Telefonie hebben ze met Stijn Coppens eindelijk versterking beet. Welkom bij DICT!