s DICT Nieuwsbrief - december 2023
voor lokale ICT-medewerkers & toepassingseigenaars
december 2023
SAP MijnApps mobiel raadplegen? Doe het op de juiste manier!
Snel met je smartphone je afwezigheid wegens ziekte melden, telewerk registreren of verlof aanvragen? Dat kan, maar doe dit via een snelkoppeling naar sapmijnapps.ugent.be. Sommige collega's gebruiken nog de "oude app" van SAP, bekend als de SAP Fiori client, maar die wordt niet langer ondersteund en dat brengt veiligheidsrisico's met zich mee.

SAP heeft de SAP Fiori client applicatie al eind juni 2022 uit de Apple App Store en Google Play Store verwijderd, maar we merken dat deze nog steeds wordt gebruikt door sommige UGent-medewerkers. Aangezien de applicatie niet meer wordt onderhouden, neemt de kans op malware en andere digitale bedreigingen toe.

Wat te doen?

Check als IT-contactpersoon of je collega's de "SAP Fiori client"-app nog gebruiken. Gebruiken ze de app nog vraag hen dan deze zo snel mogelijk te verwijderen en in plaats daarvan een snelkoppeling te maken naar SAP MijnApps.

Verwijs hiervoor naar de handleiding op SAP edoc, die illustreert hoe je op zowel iOS (Apple) als Android eenvoudig een snelkoppeling naar SAP MijnApps kan toevoegen op je smartphone of tablet.