december 2023
Laatste loodjes voor het Intune project
Net zoals 2023 loopt ook het Intune project stilaan op zijn einde. En in die laatste rechte lijn wegen de loodjes altijd het zwaarst. Op dit moment werden al meer dan 7000 toestellen in Intune geregistreerd maar zijn er nog iets meer dan 900 toestellen te gaan.
 Lees verder

Uitfasering epurse-betaalsysteem
Epurse, het systeem waarmee je aan de UGent je studenten- of personeelskaart kan gebruiken om te betalen in de studentenresto’s en voor prints en kopieën aan de multifunctionals, wordt stopgezet. Die uitfasering verloopt stapsgewijs. Staat er nog een tegoed op je kaart? Vraag tijdig je terugbetaling aan.
 Meer lezen
SAP MijnApps mobiel raadplegen? Doe het op de juiste manier!
Snel met je smartphone je afwezigheid wegens ziekte melden, telewerk registreren of verlof aanvragen? Dat kan, maar doe dit via een snelkoppeling naar sapmijnapps.ugent.be. Sommige collega's gebruiken nog de "oude app" van SAP, bekend als de SAP Fiori client, maar die wordt niet langer ondersteund en dat brengt veiligheidsrisico's met zich mee.
 Lees verder
Nieuwe standaard deelopties in OneDrive en SharePoint/Teams
Eén van de voordelen van OneDrive is dat je erg makkelijk bestanden kan delen en dit zowel met UGent'ers als met personen buiten de UGent. Het is daarbij belangrijk dat je zelf de controle behoudt over wie er allemaal toegang heeft tot jouw documenten.
 Lees verder
Goed om weten: Richtlijn directory services | Aanmelden netwerkschijven | Opencast video's verdwijnen
Recent keurde het bestuurscollege een nieuwe richtlijn rond directory services goed. Dat zijn diensten die een snelle en vlotte toegang verlenen tot hiërarchisch georganiseerde data die betrekking hebben op personen, departementen, gebruikersaccounts, computers, … en die verspreid zijn opgeslagen in een computernetwerk.