Bekijk in je browser
Universiteit Gent
DICT NIEUWSBRIEF
voor lokale ICT-medewerkers & toepassingseigenaars
maart 2024
Klaar voor Windows 11
Op 14 oktober 2025 stopt Microsoft met de ondersteuning van Windows 10. De huidige versie (22H2) is de laatste en krijgt tot de end of life datum nog maandelijkse beveiligingsupdates. Ook aan de UGent eindigt de ondersteuning voor Windows 10 op die datum. Achter de schermen wordt de upgrade van ons computerpark al even voorbereid.
 Lees verder

SAP Vernieuwt: fase 2 van start
In mei 2023 zetten we een grote stap in onze evolutie naar een meer intelligente werkplek door over te schakelen naar een nieuwere versie van het SAP-platform, het basissysteem waar heel wat van onze ondersteunende diensten in werken. Nu de technische update achter de rug is, gaan we de tweede fase in.
 Meer lezen
Afbouw Athena: Office- en webtoepassingen worden verwijderd
Bij de start van volgend academiejaar verdwijnen Outlook en de andere Office-programma’s (Word, Excel, …) van Athena.
 Lees verder
UGentNet extra beveiligd
Terwijl topics als cyberaanvallen en gijzelsoftware tegenwoordig zowat dagelijks het nieuws halen, is het goed om weten dat DICT alle zeilen bijzet om het UGentNet voor iedereen veilig te houden. Daartoe werden recent nog SecureDNS en Belnet Advanced DDoS Security uitgerold op ons netwerk.
 Lees verder
Verouderde besturingssystemen van UGentNet geweerd
Toestellen met verouderde besturingssystemen zijn bij uitstek een doelwit bij cyberaanvallen. Het spreekt dan ook voor zich dat er heel wat inspanningen worden geleverd om ons computerpark up-to-date te houden. Onze tools om kwetsbaarheden te detecteren leren ons echter dat er vandaag toch nog steeds enkele tientallen toestellen met Windows 7 of Windows 2008 server (of ouder) actief zijn op het UGentNet.
 Lees verder
Twitter DICTUGent
DICT homepage
Tweemaandelijkse nieuwsbrief voor alle ICT-contactpersonen.
ICT-nieuws te melden? Contacteer ons!
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Jammer! Uitschrijven kan hier.
Kreeg je de nieuwsbrief doorgestuurd en wil je die graag zelf ontvangen? Schrijf je hier in!