juni 2024
Rapporteer verdachte e-mails in Outlook
Onze haat-liefdeverhouding met e-mail is genoegzaam bekend. Aan de ene kant blijft het een onmisbare en universele communicatietool om snel informatie uit te wisselen. Anderzijds gaan we steeds vaker kopje-onder in onze eigen inbox. Dagelijks worden wereldwijd naar schatting meer dan 300 miljard e-mails verzonden, waarvan bijna de helft spam. Ook het aantal phishing-berichten blijft schrikbarend toenemen.

DICT voorziet reeds uitgebreide filtering van het e-mailverkeer, met als doel zoveel mogelijk ongewenste en gevaarlijke mails uit je inbox te houden. Die laten we doorstromen naar de "Ongewenste E-Mail" folder van je mailbox. Zo kan je zelf nagaan wat er gefilterd wordt en eventueel vals-positieven terug naar je inbox sluizen.

Merk je een ongewenst bericht op dat aan de filtering is ontsnapt en toch in je inbox zit? Gebruik dan de "Rapporteren"-knop van Outlook. Door ongewenste berichten in je inbox te rapporteren wordt de filtering immers extra getraind. Een kleine moeite waarmee je zelf een bijdrage kan leveren aan een veiligere online omgeving voor iedereen aan de UGent.

Opgelet: gemiddeld één keer per maand stuurt DICT elke gebruiker aan de UGent een phishing simulatiemail, om alertheid en bewustzijn te bevorderen. Gebruik ook in zo'n geval de "Rapporteren"-knop van Outlook!

Lees meer over spam en phishing

DICT HelpMe DICT homepage