Bekijk de volledige nieuwsbrief
Universiteit Gent
DICT NIEUWSBRIEF
voor lokale ICT-medewerkers & toepassingseigenaars
april 2019
Inschrijvingen Ufora-trainingen van start

De UGent heeft tijdens het eerste semester van dit academiejaar de pilootfase met Ufora succesvol afgerond. Na positieve feedback werd het startschot gegeven voor de tweede fase van de uitrol, inclusief trainingen in de nieuwe standaard leeromgeving van de UGent.

Tijdens de pilootfase gebruikten 22 opleidingsonderdelen een officiële cursussite in Ufora. Op basis van de planning en de feedback van docenten en studenten zijn een groot aantal verbeteringen doorgevoerd, waaronder:

  • Koppeling tussen Ufora en Curios
  • Koppeling tussen Ufora en OASIS
  • Mogelijkheid om zelf medelesgevers en studenten in Ufora toe te voegen
  • Beschikbaarheid van een UGent-specifieke Ufora handleiding
  • Verbeterd proces voor de afhandeling van specifieke Ufora-vragen door de helpdesk
  • Verbeterd proces voor de afhandeling van verzoeken voor onderwijsinnovatie

Na een positieve evaluatie van het pilootproject, ging het Ufora-team in het tweede semester van dit academiejaar van start met 56 opleidingsonderdelen in Ufora. Hiervoor volgden de betrokken docenten in januari een training van een volledige dag.

Tijdens deze deelimplementatie zal het Ufora-projectteam met name focussen op het realiseren van een oplossing voor bepaalde Minerva-functionaliteiten die nog niet door Ufora worden ondersteund. Een overzicht hiervan is te vinden op de Ufora-website. Daarnaast worden handleidingen en andere instructiematerialen verder verbeterd.

Vanaf volgend academiejaar wordt Ufora de standaard leeromgeving voor alle opleidingsonderdelen aan de UGent. In dat kader organiseert het Ufora-team vanaf april 2019 een groot aantal Ufora-trainingen. De trainingen zijn volgens thema ingedeeld in A, B en C. Moedig zeker alle lesgevers binnen jouw faculteit aan om alle drie de trainingen te volgen. Per faculteit zijn er bovendien diverse opties om op locatie een gerichte training te volgen. Zo worden de trainingen voor zoveel mogelijk lesgevers toegankelijk. Het trainingsschema- en de planning vind je hier. Inschrijven op deze trainingen is mogelijk via Apollo.

Meer weten over Ufora? Neem een kijkje op de Ufora-website of mail jouw specifieke vragen naar ufora@ugent.be.

Twitter DICTUGent
DICT homepage
Tweemaandelijkse nieuwsbrief voor alle ICT-contactpersonen.
Waarover wil je geïnformeerd worden? Stel gerust een onderwerp voor!
Inschrijven - Uitschrijven