UGent wachtwoord

Wachtwoord, beleid en jaarlijkse melding

Uw UGent wachtwoord verleent u toegang tot e-mail, Minerva, Athena, PC's (onder beheer van DICT), centrale schijfruimte en UGent webtoepassingen. U gebruikt het ook om een VPN-verbinding op te zetten naar UGent.

Het Bestuurscollege nam volgende beslissingen (Verslag pdf-icoon) over het wachtwoordbeleid voor UGent-accounts:

• het jaarlijks wijzigen van het wachtwoord is VERPLICHT
  • bij het instellen van een nieuw wachtwoord wordt gecontroleerd of het nieuw gekozen wachtwoord voldoende sterk is; enkel een voldoende sterk wachtwoord wordt geaccepteerd
  • je kan maximaal één wachtwoordwijziging per dag uitvoeren
  • bij wijziging mag er geen herneming zijn van de laatste 5 wachtwoorden

Bij nadering van de datum voor jaarlijkse wijziging verschijnt volgende melding:

Je wachtwoord verloopt op [datum]. Neem nu de tijd om een nieuw wachtwoord te kiezen.
De UGent kan wachtwoorden laten verlopen als een veiligheidsmaatregel om accounts te beschermen.

UGent wachtwoord wijzigen (online)

Als u uw wachtwoord kent en het wilt wijzigen, kan dit via de wachtwoordsite https://wachtwoord.UGent.be/.
Uw wachtwoord wordt meteen aangepast.

UGent wachtwoord wijzigen via e-mail

We kunnen u een e-mailbericht voor het opnieuw instellen van uw wachtwoord sturen.

1. Ga naar https://wachtwoord.UGent.be/ en klik op "Wachtwoord opnieuw instellen via e-mail".
  2. Volg de instructies op het scherm. De e-mail wordt verstuurd naar het privé e-mailadres dat u VOORAF hebt ingegeven in Apollo of Oasis.
  3. Klik op de link in de ontvangen e-mail en volg de instructies om een nieuw wachtwoord te kiezen.

Tip: Indien u de e-mail niet onmiddellijk ziet, zoek naar e-mails met "@UGent.be" in de afzender.

Let op: U kunt enkel gebruik maken van deze dienst als u VOORAF uw privé e-mailadres hebt geregistreerd bij UGent.

Hoe een privé e-mailadres ingeven/wijzigen?

• Medewerkers: in Apollo (Personeel > Mijn Gegevens > Persoonlijke gegevens > Communicatie > Extern e-mailadres) - Tip: Gebruik de "Help" link in de Apollo toepassing.
  • Studenten: in Oasis (Mijn Oasis >persoonlijke gegevens > Contactgegevens > e-mail) - Tip: Gebruik de handleiding in de Oasis toepassing, via het vraagteken-icoon.

Wachtwoord gewijzigd? Lees dit!

Met uw nieuw gekozen wachtwoord kunt u zich niet meer aanmelden vanaf toestellen (en bij toepassingen) die uw oude wachtwoord hebben opgeslagen ("onthouden").

Wis opgeslagen wachtwoorden:

Geef uw nieuwe wachtwoord in:

Problemen na wijzigen wachtwoord?

Regels bij het kiezen van een wachtwoord

Tips

Geen toegang tot uw account?