Aansluiten op UGentNet

Het type van uw aansluiting (kabel of draadloos) hangt af van waar u zich bevindt (in een UGent-gebouw, studentenhome, ...).

Personeel van vakgroepen en directies in UGent-gebouwen

Sluiten hun computer via een UTP-kabel aan op het netwerk. Vooraf moet het toestel geregistreerd en geconfigureerd worden zodat de IP-instellingen (IP-adres en DNS-serveradres) automatisch worden toegewezen.

Studenten in een UGent studentenhome

Verbinden hun computer via een UTP-kabel met het netwerkaansluitpunt in de kamer. Zie: Aansluiten op UGentNet vanuit studentenhomes. Vooraf moet het toestel geconfigureerd worden zodat de IP-instellingen automatisch worden toegewezen. Men kan dan onmiddellijk surfen naar helpdesk.ugent.be, Minerva, Athena, UGent webmail en wachtwoord.UGent.be. Voor andere websites is het opzetten van een vpn-verbinding vereist.

Draadloos aansluiten

Op verschillende locaties binnen de universiteit kunnen studenten, personeel en bezoekers draadloos aansluiten met laptop, tablet of smartphone.

Locaties buiten UGent

Op andere locaties, waar er een internetverbinding bestaat via een andere internet provider, is het voor zowel studenten als personeel mogelijk om toegang te krijgen tot interne UGent-informatie (afgeschermde sites, mounten netwerkschijven, ...) door een vpn-verbinding op te zetten of Athenax te gebruiken.

Gebruik van UGentNet

Reacties op de inhoud: helpdesk@UGent.be
Startpagina Helpdesk DICTHelpdesk Directie ICT
Universitaire sites...

English | Contact | Vragen | Print | Nieuws