webmail.ugent.be

webmail.ugent.be voor studenten

Aanmelden - "Dynamic" weergave - "Mobile" weergave - Bijlages zichtbaar maken - Doorsturen (forward) instellen - Vakantiebericht (vacation) - Traditionele (voormalige) weergave activeren - Traditionele (voormalige) weergave: gebruik - Mogelijke problemen en foutmeldingen

Webmail is e-mail lezen en versturen via een webbrowser. U logt in met uw UGent loginnaam en wachtwoord en kunt onmiddellijk uw e-mail consulteren en beheren. Webmail is aangewezen voor het lezen van e-mail op verplaatsing.

Let op! webmail.UGent.be is er voor gebruikers van de 'Cyrus' mail omgeving (zie: E-mail adres en omgeving) en gebruikers van een shared mailbox.

Indien u niet tot de 'Cyrus' mail omgeving behoort en geen shared mailbox gebruikt, verschijnt bij het inloggen op webmail.ugent.be volgende melding:
"Login failed. Unfortunately you cannot use this service, you have an exchange mailbox. Use https://owa.ugent.be."
Gebruikers van de 'Exchange' omgeving maken gebruik van Outlook Web Access ("owa.ugent.be"), de webmailservice van Microsoft Exchange.

Aanmelden

Surf naar webmail.UGent.be sleutel-icoon en meld u aan met uw loginnaam en centraal UGent wachtwoord.
Op het volgende scherm ziet u de mailboxen (persoonlijk of shared) waar u toegang tot heeft. U kunt er de gewenste weergave kiezen. Met de "logout" knop kunt u afmelden uit UGent CAS (Central Authentication Service).

1. Onder "Mode" selecteert u de gewenste weergave. Dit moet u dit niet elke keer herhalen: uw keuze wordt opgeslagen in een cookie (als uw browser cookies aanvaardt).

• Automatisch: kiest automatisch de geschikte weergave uit onderstaande. De keuze wordt gemaakt op basis van browser, toestel en besturingssysteem.
    • Dynamic: is de nieuwe, rijkere weergave. Vereist een recente browser met JavaScript ingeschakeld.
    • Mobile: minimalistische weergave, voor een lichtgewicht-browser-vriendelijke versie. Geschikt voor mobiel gebruik.

2. Klik op de mailbox (account) die u wenst te openen.

U komt in de mailbox terecht. De naam van de mailbox staat rechts bovenaan uw scherm.

Leest u uw webmail op een "vreemde" pc? Wis dan achteraf alle browsergegevens, sluit alle browservensters en verwijder opgeslagen bijlages.

"Dynamic" weergave

De menubalk bovenaan het scherm is weggelaten. U vindt alles terug in het linkermenu.

Nieuw: deze weergave ondersteunt slepen en neerzetten van berichten. (Engels: "drag and drop")

Probleem: folders met lange namen worden niet getoond in de Dynamic view bij gebruik Internet Explorer 8

"Mobile" weergave

Inbox/map niveau:

Acties

Op bericht niveau:

Acties

Bijlages zichtbaar maken

Geen bijlages te zien? Activeer dan de optie voor het weergeven van bijlages:
Voorkeuren (Preferences for E-mail) > Mailboxweergave > Toon geavanceerde voorkeuren > Display attachment information about a message in the mailbox listing?

Doorsturen (forward) instellen

Vakantiebericht (vacation)

Virtuele inbox (map)

De Virtuele inbox (map) is een logische groepering van alle e-mailberichten die als ongelezen ("ongezien") zijn gemarkeerd. Deze functie biedt een manier om alle ongelezen berichten, die over verschillende mappen verspreid kunnen zijn, snel terug te vinden. Zodra u een e-mail leest, wordt deze als gezien gemarkeerd en verdwijnt hij uit de Virtuele inbox.

Let op: alle berichten die u in de Virtuele inbox (map) verwijdert, worden ook in uw mailbox zelf verwijderd! Deze inbox is virtueel en toont enkel een lijst van al de ongelezen e-mails.

Traditionele (voormalige) weergave activeren

U kunt de traditionele weergave (= oude lay-out) van de webmail opnieuw activeren met volgende procedure:

Traditionele (voormalige) weergave

Afzender (naam) - Adresboek - Adressenlijsten - Bijlagen versturen en ontvangen - Forward instellen - Lees ontvangstbevestiging - Mappen - Ondertekening - Quota - Spamfilter - Taal - Vacation - Verwijderen van berichten - Weergave (op scherm)

TOON ALLES

Mogelijke problemen en foutmeldingen

top
Reacties op de inhoud: helpdesk@UGent.be
Startpagina Helpdesk DICTHelpdesk Directie ICT
Universitaire sites...

English | Contact | Vragen | Print | Nieuws