Werkzaamheden SAP en Apollo op woensdagavond 22.10

webmail.ugent.be

webmail.ugent.be voor studenten

Let op! webmail.UGent.be is er voor gebruikers van de 'Cyrus' mail omgeving (studenten en faculteitsmedewerkers) en gebruikers van een shared mailbox.

Webmail is e-mail lezen en versturen via een webbrowser. U logt in met uw UGent loginnaam en wachtwoord en kunt onmiddellijk uw e-mail consulteren en beheren. Webmail is aangewezen voor het lezen van e-mail op verplaatsing.

Indien u niet tot de 'Cyrus' mail omgeving behoort en geen shared mailbox gebruikt, verschijnt bij het inloggen op webmail.ugent.be volgende melding:
"Login failed. Unfortunately you cannot use this service, you have an exchange mailbox. Use https://owa.ugent.be."
Gebruikers van de 'Exchange' omgeving maken gebruik van Outlook Web Access ("owa.ugent.be"), de webmailservice van Microsoft Exchange.

Aanmelden

Surf naar webmail.UGent.be sleutel-icoon en meld u aan met uw loginnaam en centraal UGent wachtwoord.
Op het volgende scherm ziet u de mailboxen (persoonlijk of shared) waar u toegang tot heeft. U kunt er de gewenste weergave kiezen. Met de "logout" knop kunt u afmelden uit UGent CAS (Central Authentication Service).

1. Onder "Mode" selecteert u de gewenste weergave. Dit moet u dit niet elke keer herhalen: uw keuze wordt opgeslagen in een cookie (als uw browser cookies aanvaardt).

• Automatisch: kiest automatisch de geschikte weergave uit onderstaande. De keuze wordt gemaakt op basis van browser, toestel en besturingssysteem.
    • Dynamic: is de nieuwe, rijkere weergave. Vereist een recente browser met JavaScript ingeschakeld.
    • Mobile: minimalistische weergave, voor een lichtgewicht-browser-vriendelijke versie. Geschikt voor mobiel gebruik.

2. Klik op de mailbox (account) die u wenst te openen.

U komt in de mailbox terecht. De naam van de mailbox staat rechts bovenaan uw scherm.

Leest u uw webmail op een "vreemde" pc? Wis dan achteraf alle browsergegevens, sluit alle browservensters en verwijder opgeslagen bijlages.

"Dynamic" weergave

De menubalk bovenaan het scherm is weggelaten. U vindt alles terug in het linkermenu.

Nieuw: deze weergave ondersteunt slepen en neerzetten van berichten. (Engels: "drag and drop")

Probleem: folders met lange namen worden niet getoond in de Dynamic view bij gebruik Internet Explorer 8

"Mobile" weergave

Inbox/map niveau:

Acties

Op bericht niveau:

Acties

Bijlages zichtbaar maken

Geen bijlages te zien? Activeer dan de optie voor het weergeven van bijlages:
Voorkeuren (Preferences for E-mail) > Mailboxweergave > Toon geavanceerde voorkeuren > Display attachment information about a message in the mailbox listing?

Doorsturen (forward) instellen

Vakantiebericht (vacation)

Virtuele inbox (map)

De Virtuele inbox (map) is een logische groepering van alle e-mailberichten die als ongelezen ("ongezien") zijn gemarkeerd. Deze functie biedt een manier om alle ongelezen berichten, die over verschillende mappen verspreid kunnen zijn, snel terug te vinden. Zodra u een e-mail leest, wordt deze als gezien gemarkeerd en verdwijnt hij uit de Virtuele inbox.

Let op: alle berichten die u in de Virtuele inbox (map) verwijdert, worden ook in uw mailbox zelf verwijderd! Deze inbox is virtueel en toont enkel een lijst van al de ongelezen e-mails.

Traditionele (voormalige) weergave activeren

U kunt de traditionele weergave (= oude lay-out) van de webmail opnieuw activeren met volgende procedure:

Traditionele (voormalige) weergave

Afzender (naam) - Adresboek - Adressenlijsten - Bijlagen versturen en ontvangen - Forward instellen - Lees ontvangstbevestiging - Mappen - Ondertekening - Quota - Spamfilter - Taal - Vacation - Verwijderen van berichten - Weergave (op scherm)

TOON ALLES

Mogelijke problemen en foutmeldingen

Volg mededelingen van Helpdesk op
Portaalsite Universiteit GentHelpdesk ICT
Mededelingen  |   Helpdesk contacteren
    NL | EN