Eduroam

Eduroam voor UGent-personeel en -studenten

Voor Apple toestellen (iPhone, iPad en Mac) dient u volgend mobileconfig bestand te downloaden (via Safari!). Uitleg in detail voor iOS 9.

1. Wachtwoord wijzigen (eenmalig)

Indien uw account werd toegekend voor 1 mei 2013 moet u eerst uw wachtwoord wijzigen (via het formulier op https://wachtwoord.UGent.be/ sleutel-icoon).

2. Hoe verbinden?

Kies het netwerk 'eduroam' en vul uw loginnaam@ugent.be en uw UGent wachtwoord in wanneer u het login venster te zien krijgt
    (VERGEET "@ugent.be" NIET).

3. Certificaatmelding

De eerste maal dat u verbinding maakt, komt de vraag of u het certificaat dat door het netwerk wordt aangeboden vertrouwt. Dit is een normale veiligheidsvraag. Het certificaat is AddTrust External CA Root. De "radius server" is ugrad.UGent.be.

Accepteer het certificaat.

Studenten let op: u kunt geen verbinding maken met eduroam op het moment dat u bij gebruik van VPN de toegestane volumes overschrijdt.

Technische info

De instellingen aan UGent zijn de volgende:

• Netwerknaam/SSID: eduroam (let op: kleine letters) (wordt gebroadcast)
  • Beveiligingstype: WPA2 in combinatie met IEEE 802.1X (deze combinatie wordt soms aangeduid als WPA2-Enterprise)
  • Versleutelingstype: AES
  • Authenticatiemethode: PEAP
  • Authenticatieprotocol: MSCHAP / Sub authenticatie methode: EAP-MSCHAP V2

Gedetailleerde instellingen per type toestel en/of besturingssysteem.