Eduroam

Opzetten Eduroam voor UGent-personeel en -studenten

1. Hoe verbinden?

Kies het netwerk 'eduroam' en vul uw loginnaam@ugent.be (of e-mailadres) en uw UGent wachtwoord in wanneer u het login venster te zien krijgt
    (VERGEET "@ugent.be" NIET toe te voegen als u uw loginnaam gebruikt).

2. Certificaatmelding

De eerste maal dat u verbinding maakt, komt de vraag of u het certificaat dat door het netwerk wordt aangeboden vertrouwt. Dit is een normale veiligheidsvraag. Het certificaat is TERENA SSL CA 3. De "radius server" is ugnps.UGent.be.

Accepteer het certificaat.

Problemen na wijzigen wachtwoord?

Wanneer u uw wachtwoord wijzigt zal u daarna het Eduroam profiel moeten verwijderen en opnieuw verbinden.

Technische info

De instellingen aan UGent zijn de volgende:

• Netwerknaam/SSID: eduroam (let op: kleine letters) (wordt gebroadcast)
  • Beveiligingstype: WPA2 in combinatie met IEEE 802.1X (deze combinatie wordt soms aangeduid als WPA2-Enterprise)
  • Versleutelingstype: AES
  • Authenticatiemethode: PEAP
  • Authenticatieprotocol: MSCHAP / Sub authenticatie methode: EAP-MSCHAP V2

Gedetailleerde instellingen per type toestel en/of besturingssysteem.