Eduroam

Belangrijk

Let op! Indien u voor 12 juli 2017 op uw iPhone, iPad of Mac het config bestand installeerde moet u het configuratieprofiel terug verwijderen om toegang te hebben tot Eduroam.
Ook op sommige Windows toestellen dient u het profiel te verwijderen. Zie: Hoe het Eduroam configuratieprofiel verwijderen.

Opzetten Eduroam voor UGent-personeel en -studenten

1. Indien uw account werd toegekend voor 1 mei 2013 en u sindsdien uw wachtwoord niet hebt gewijzigd moet u eerst uw wachtwoord wijzigen (via het formulier op https://wachtwoord.UGent.be/).

2. Hoe verbinden?

Kies het netwerk 'eduroam' en vul uw loginnaam@ugent.be (of e-mailadres) en uw UGent wachtwoord in wanneer u het login venster te zien krijgt
    (VERGEET "@ugent.be" NIET toe te voegen als u uw loginnaam gebruikt).

3. Certificaatmelding

De eerste maal dat u verbinding maakt, komt de vraag of u het certificaat dat door het netwerk wordt aangeboden vertrouwt. Dit is een normale veiligheidsvraag. Het certificaat is TERENA SSL CA 3. De "radius server" is ugnps.UGent.be.

Accepteer het certificaat.

Problemen na wijzigen wachtwoord?

Als u geen verbinding kunt maken met een Wi-Fi-netwerk waarmee u eerder wel verbinding kon maken, zijn de netwerkinstellingen mogelijk gewijzigd of is het profiel beschadigd. U kunt dit oplossen door de netwerkverbinding te verwijderen (of 'vergeten') en vervolgens opnieuw verbinding te maken met het netwerk.

Let op! Wanneer u uw wachtwoord wijzigt zal u daarna het Eduroam profiel moeten verwijderen en opnieuw verbinden.

Technische info

De instellingen aan UGent zijn de volgende:

• Netwerknaam/SSID: eduroam (let op: kleine letters) (wordt gebroadcast)
  • Beveiligingstype: WPA2 in combinatie met IEEE 802.1X (deze combinatie wordt soms aangeduid als WPA2-Enterprise)
  • Versleutelingstype: AES
  • Authenticatiemethode: PEAP
  • Authenticatieprotocol: MSCHAP / Sub authenticatie methode: EAP-MSCHAP V2

Gedetailleerde instellingen per type toestel en/of besturingssysteem.