Eduroam

Let op! Indien u voor 12 juli op uw iPhone, iPad of Mac het config bestand installeerde moet u het configuratieprofiel terug verwijderen om toegang te hebben tot Eduroam. Ook op sommige Windowstoestellen dient u het profiel te verwijderen.
Hoe het Eduroam configuratieprofiel verwijderen .

Opzetten Eduroam voor UGent-personeel en -studenten

1. Wachtwoord wijzigen (eenmalig)

Indien uw account werd toegekend voor 1 mei 2013 en u sindsdien uw wachtwoord niet hebt gewijzigd moet u eerst uw wachtwoord wijzigen (via het formulier op https://wachtwoord.UGent.be/ sleutel-icoon).

2. Hoe verbinden?

Kies het netwerk 'eduroam' en vul 'uw' loginnaam@ugent.be (of e-mailadres) en uw UGent wachtwoord in wanneer u het login venster te zien krijgt
    (VERGEET "@ugent.be" NIET).

3. Certificaatmelding

De eerste maal dat u verbinding maakt, komt de vraag of u het certificaat dat door het netwerk wordt aangeboden vertrouwt. Dit is een normale veiligheidsvraag. Het certificaat is TERENA SSL CA 3. De "radius server" is ugnps.UGent.be.

Accepteer het certificaat.

Technische info

De instellingen aan UGent zijn de volgende:

• Netwerknaam/SSID: eduroam (let op: kleine letters) (wordt gebroadcast)
  • Beveiligingstype: WPA2 in combinatie met IEEE 802.1X (deze combinatie wordt soms aangeduid als WPA2-Enterprise)
  • Versleutelingstype: AES
  • Authenticatiemethode: PEAP
  • Authenticatieprotocol: MSCHAP / Sub authenticatie methode: EAP-MSCHAP V2

Gedetailleerde instellingen per type toestel en/of besturingssysteem.