UGentGuest netwerk

Voor wie?

UGentGuest netwerk is een draadloos internet speciaal voor bezoekers die niet afkomstig zijn van een tot Eduroam aangesloten instelling en ook geen recht hebben op een bezoekerskaart (en dus geen gebruik kunnen maken van het draadloos internet Eduroam).

Toegang aanvragen

UGent personeelsleden kunnen na eenmalige goedkeuring (neem daartoe contact op met NetAdmin@UGent.be) voor bezoekers UGentGuest accounts aanmaken via de webtoepassing https://www.guests.UGent.be/ sleutel-icoon.

Deze UGentGuest toegang is enkel voor een beperkte periode (het verblijf van de bezoeker). De toegang is direct bruikbaar of kan op voorhand aangevraagd worden.

Hoe verbinden?

Selecteer in de lijst van draadloze netwerken UGentGuest. Zodra u begint te surfen, komt u op de wireless login-pagina terecht, waar de verkregen guest-gebruikersnaam en het wachtwoord moet worden opgeven. Pas na deze authenticatie heeft u wireless internettoegang.

Let wel, het data-verkeer via deze guest-toegang is niet ge-encrypteerd. Om persoonlijke data te beschermen, gebruikt men dus best ge-encrypteerde connecties, zoals https, imaps, ssh e.d. of een VPN-verbinding naar eigen bedrijf of instelling.