Snapshots

Op shares is online backup aanwezig in de vorm van snapshots. Een snapshot is een momentopname die leesbaar maar niet wijzigbaar is. Snapshots stellen u in staat om eigen data te herstellen bij verlies, zonder tussenkomst van DICT.

Voor de "vorige versies" (snapshotting) kunt u in totaal 15 weken teruggaan:

• 5 weken aan dagelijkse snapshots
  • 15 weken aan wekelijkse snaphots

Ga als volgt te werk, in de Verkenner.

Om een vorige versie te herstellen (een vorige versie terughalen)

1. Klik met de rechtermuisknop op de map of het bestand dat u wilt herstellen.
  2. Klik vervolgens op Eigenschappen.
  3. Ga naar het tabblad "Vorige Versies" ("Previous Versions"). U ziet dan een lijst met de beschikbare vorige versies.
    • Voor mappen worden alle versies weergegeven.
    • eigenschappen.jpg

• Voor bestanden enkel diegene die verschillen van de versie die in gebruik is.

4. Kies de vorige versie die u wilt herstellen en klik op weergeven. Het programma waaraan het bestand is gekoppeld, wordt geopend, zodat u deze vorige versie kunt bekijken.
  5. Als het de versie is die u zoekt, sluit u het programma. U kunt dan verder met de volgende stap.
    Als het niet de juiste versie is, opent u een andere vorige versie totdat u de gewenste gevonden hebt.
  6. U kunt nu kiezen hoe u de vorige versie wilt herstellen.
    • Als u het huidige exemplaar wilt overschrijven door de vorige versie, klikt u op Herstellen en volgt u de instructies.

• Wilt u zowel de huidige als vorige versie intact hebben, dan klikt u op Kopiëren.
    • Blader dan naar de map waarin u de vorige versie wilt opslaan en klik op Kopiëren.

• Kies ervoor het bestand met een andere naam te kopiëren.
    • Als het kopiëren gereed is, klikt u op OK.
  7. U hebt nu uw vorige versie van uw map of bestand terug.

Verwijderde mappen of bestanden herstellen

1. Klik met de rechtermuisknop op de map waarin de map of het bestand dat u wilt herstellen zich bevond.
  2. Klik vervolgens op Eigenschappen.
  3. Ga naar het tabblad "Vorige Versies". U ziet dan een lijst met de beschikbare vorige versies.
  4. Selecteer het bestand dat u wilt herstellen en klik op Herstellen.