Eigen webserver

Een eigen webserver

U zet een eigen webserver op en gebruikt hiervoor een eigen machine. Dit kan, maar hou rekening met een aantal belangrijke neveneffecten, waardoor het meestal af te raden is dit te doen:

  • U staat zelf in voor onderhoud, backup, security problemen met de server. De persoon die daarvoor is aangesteld, heeft in sommige gevallen een tijdelijk contract en het onderhoud van de server is niet zijn/haar eigenlijke taak (bv. assistent). Hou er dus rekening mee dat de continuïteit niet verzekerd is naar de toekomst toe.
  • Er zijn nogal wat security problemen met zelf opgezette servers. Binnen DICT is een team verantwoordelijk voor het opzetten en het onderhoud van de servers en is de continuïteit dus verzekerd.
  • Het implementeren van een centrale firewall wordt bemoeilijkt indien er her en der servers opgesteld staan. Dit brengt tevens de veiligheid voor anderen binnen UGentNet in gevaar. In het verleden zijn daar al heel wat problemen rond geweest.

Opmerking

  • Het registreren van een domein buiten UGent (bv. www.XYZ.be) en laten verwijzen naar een server binnen UGent is niet toegestaan, tenzij voor interuniversitaire doeleinden waarbij de Universiteit Gent betrokken is. In dit geval neemt u contact op met de helpdesk DICT voor concrete informatie.

  • U heeft een eigen service lopen waarvoor een certificaat nodig is.

    In dat geval kan u uw certificaat laten ondertekenen door onze CA. Hoe dat kan, staat beschreven op volgende webpagina (enkel toegankelijk binnen het UGent-domein).