Reset nu zelf je wachtwoord
Voor het resetten en wijzigen van wachtwoorden wordt voortaan de identiteits- en toegangsbeheerservice Azure AD ingezet. Dit is meteen het sluitstuk van onze migratie naar de cloudoplossing van Microsoft die we al enige tijd gebruiken, onder meer voor het aanmelden en multi-factor authenticatie (MFA). Azure AD maakt ook self-service wachtwoord reset mogelijk.
Self-service wachtwoord reset

UGent'ers kunnen nu rechtstreeks vanop de loginpagina hun wachtwoord opnieuw instellen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de verificatiemethodes die ingesteld werden voor MFA.

Voor het resetten van een wachtwoord zijn 2 verschillende methodes vereist. Zo’n 2000 collega’s hebben momenteel slechts 1 methode ingesteld. Kijk dus na welke verificatiemethodes je al hebt ingesteld en voeg er zo nodig nog toe. Indien geregistreerd kan je ook je privé e-mailadres gebruiken als extra methode om je wachtwoord te resetten (maar enkel voor dit doeleinde).

Op onze website ontdek je nu hoe zo’n self-service wachtwoord reset verloopt en wordt ook het gebruik van de verschillende methodes toegelicht.