Reset nu zelf je wachtwoord
Voor het resetten en wijzigen van wachtwoorden wordt voortaan de identiteits- en toegangsbeheerservice Azure AD ingezet. Dit is meteen het sluitstuk van onze migratie naar de cloudoplossing van Microsoft die we al enige tijd gebruiken, onder meer voor het aanmelden en multi-factor authenticatie (MFA). Azure AD maakt ook self-service wachtwoord reset mogelijk.
Lees verder
Extra ondersteuning voor Intune
De uitrol van Microsoft Intune is dit jaar één van de sleutelprojecten van de Directie ICT. Die cloud-gebaseerde dienst voor mobile device management (MDM) en mobile application management (MAM) wordt ingezet voor het beheer van alle professionele laptops en desktops aan de universiteit. Op 14 februari verstuurde de directeur ICT een e-mail aan alle decanen en directeurs om dit project nog eens onder de aandacht te brengen.
Meer lezen
Nieuwe procedure levering toners Ricoh-printers
Sinds 1 februari worden nieuwe toners, die automatisch door Ricoh toegestuurd worden op basis van de status van de printer, geleverd op het dichtstbijzijnde SAP-leveringsadres. Op campussen die al over een site hub (centraal leveringspunt) beschikken worden de toners daar geleverd. Dit alles om verloren toners en tijdrovend zoekwerk te vermijden.

Ben je verantwoordelijk voor een printer? Dan kan je via de Printers MasterList controleren naar welk adres jouw toners worden verzonden. Je vindt het leveringsadres in de laatste kolom. Correcties en updates meld je via e-mail aan secretariaat.dict@ugent.be.

Langer examineren op vaste PC's
Nu Bring Your Own Device (BYOD) helemaal ingeburgerd is en studenten zelf voor een laptop zorgen voor gebruik tijdens lessen en practica, kan er veel ruimte worden vrijgemaakt waar nu nog vaste toestellen staan. Veel vaste PC's in de PC-klassen werden intussen reeds weggenomen. In het zomerreces wordt dit volledig afgerond. Voor niet-periodegebonden evaluaties (NPGE) en PC-examens werd eerder beslist om op 7 locaties een 400-tal PC’s te behouden en dit tot en met volgend academiejaar. Die termijn werd nu verlengd tot en met academiejaar 2026-2027.
Lees verder
Microsoft Authenticator extra veilig met nummerkoppeling
Nummerkoppeling of number matching is een extra beveiligingsfunctie voor multifactor authenticatie via de Microsoft Authenticator-app. Die vereist dat gebruikers, om een authenticatieverzoek goed te keuren, een getal van twee cijfers invoeren dat op het scherm wordt getoond. Deze functie moet helpen voorkomen dat kwaadwillige inlogpogingen in een onoplettend moment, onbedoeld worden goedgekeurd.
Lees verder
Nieuwe gezichten bij DICT
De voorbije maanden verwelkomden we bij DICT opnieuw enkele nieuwe gezichten. Het team Support werd op 2 januari versterkt met servicedeskmedewerker Mark Lambrecht. Nog begin dit jaar maakte Christ Willems na 25 jaar bij de Directie Personeel en Organisatie de overstap naar het SAP HR team waar ze aan de slag gaat als expert/senior analist.