Toegang voor externen - Externe Accounts aan UGent

Een externe account

Hoe krijg je een externe account?

Goed om weten

Beheer externe accounts

Externe accounts beheren doe je op welkom.ugent.be. Je kunt er volgende dingen doen:

Elke actie op welkom.ugent.be wordt hieronder toegelicht.

Externen uitnodigen - voor medewerkers met een UGent account

Hoe nodig iemand je uit om toegang te krijgen tot SharePoint?

Om een externe uit te nodigen moet je SharePoint site zich op de NIEUWE SharePoint omgeving bevinden. In de URL zie je "sharepoint.ugent.be"

1. Ga naar https://welkom.ugent.be/sharepoint.php
  2. Vul het e-mailadres in van de persoon aan wie je toegang wilt geven en klik op "Uitnodigen".
    Naar dit e-mailadres wordt een "SharePoint Registratie" e-mail gestuurd, met daarin een link om het account te activeren. Je ontvangt ook zelf een "Sharepoint Registratie" e-mail ter bevestiging.
  3. Stel op SharePoint de toegangsrechten voor de gebruiker tot uw site in. Vergeet dit niet!

Externe account activeren

Wanneer een UGent medewerker je uitnodigt om toegang te krijgen tot SharePoint ontvangt u een "Sharepoint Registratie" e-mail, met daarin een link om het account te activeren.

Externe account: wachtwoord wijzigen

Externe gebruikers kunnen hun wachtwoord wijzigen via https://welkom.ugent.be.

Externe account: profielgegevens aanpassen

Externe gebruikers hun profielgegevens aanpassen via https://welkom.ugent.be.

Vragen over je externe account?