Eduroam

Eduroam is het draadloze netwerk binnen de UGent. Ook andere onderwijs- en onderzoeksinstellingen maken gebruik van Eduroam. Op deze manier kunnen studenten en personeelsleden van al die instellingen gebruik maken van elkaars draadloos netwerk.

Opzetten Eduroam voor UGent-personeel en -studenten

1. Hoe verbinden?

Kies het netwerk 'eduroam' en vul uw loginnaam@ugent.be (of e-mailadres) en uw UGent wachtwoord in wanneer u het login venster te zien krijgt
    (VERGEET "@ugent.be" NIET toe te voegen als u uw loginnaam gebruikt).

2. Certificaatmelding

De eerste maal dat u verbinding maakt, komt de vraag of u het certificaat dat door het netwerk wordt aangeboden vertrouwt. Dit is een normale veiligheidsvraag. Het certificaat is TERENA SSL CA 3. De "radius server" is ugnps.UGent.be.

Accepteer het certificaat.

Problemen na wijzigen wachtwoord?

Wanneer u uw wachtwoord wijzigt zal u daarna het Eduroam profiel moeten verwijderen en opnieuw verbinden.

Gebouwen met volledige Eduoram-dekking

DICT investeerde de voorbije twee jaar in het versneld uitrollen van draadloos internet voor iedereen. Klik hier voor de lijst van locaties met een volledige Eduroam-dekking in het gebouw. In de andere UGent-locaties zijn er ook access points voor Eduroam, maar is nog niet altijd in elke ruimte dekking voorzien.

Technische info

De instellingen aan UGent zijn de volgende:

Gedetailleerde instellingen per type toestel en/of besturingssysteem.