Doorsturen als bijlage

Waarom e-mail als bijlage doorsturen?

Wanneer u een e-mail gewoon doorstuurt (forward), dan wordt de tekst overgenomen. De zogenaamde "headers" van het bericht worden niet mee doorgestuurd. In de "full headers" bevinden zich o.a. gegevens over de afzender en routinggegevens die belangrijk zijn voor onze systeembeheerders.

Door spam en phishing pogingen (die terechtkomen in uw UGent mailbox) te melden, kunt u ons helpen het detectiesysteem bij te sturen.

Spam- en phishing-berichten moeten doorgestuurd worden 'als bijlage'.

Hoe e-mail als bijlage doorsturen?

Een eenvoudige manier is het bericht in bijlage slepen:

Bovenstaande manier werkt in Outlook en in andere e-mail programma's, zoals Thunderbird.

Andere manieren om een bericht als bijlage door te sturen

Outlook: doorsturen als bijlage

Thunderbird: doorsturen als bijlage