juni 2024
UGent 'offline' tijdens DRP-test op 11 juli
Op donderdag 11 juli test DICT het Disaster Recovery Plan (DRP). Mocht er ooit iets fout lopen met het UGent-datacenter, is dit het plan B. Zo garanderen we dat alle UGent'ers kunnen blijven doorwerken bij een ernstig incident.
 Lees verder
Laatste milestone voor het Intune-project
De volgende en meteen ook laatste milestone van het Intune-project komt stillaan in zicht. A long and winding road, want het eerste nieuwsbriefbericht over dit overkoepelende project om de op UGent-kredieten aangekochte Windows laptops en -desktops op een nieuwe en moderne manier te gaan beheren, dateert al van begin 2022.
 Lees verder
SAP Vernieuwt: grote opkomst voor inspiratiesessie Verkoop
Na de overschakeling naar een nieuwere versie van het SAP-platform vorig jaar, is het SAP Vernieuwt projectteam momenteel bezig met het verkennen van de mogelijkheden om het vernieuwde platform nog verder te verbeteren.
 Meer lezen
Rapporteer verdachte e-mails in Outlook
Onze haat-liefdeverhouding met e-mail is genoegzaam bekend. Aan de ene kant blijft het een onmisbare en universele communicatietool om snel informatie uit te wisselen. Anderzijds gaan we steeds vaker kopje-onder in onze eigen inbox. Dagelijks worden wereldwijd naar schatting meer dan 300 miljard e-mails verzonden, waarvan bijna de helft spam. Ook het aantal phishing-berichten blijft schrikbarend toenemen.
 Lees verder
Goed om weten: SAP MijnApps nieuwigheden
In de SAP MijnApps launchpad (zowel op desktop, tablet als smartphone) kan je nu de navigatiebalk personaliseren door de weergave en volgorde van de “ruimten” (tabbladen) aan te passen. In het “hamburger”-menu uiterst links kan je de volgorde van de ruimten aanpassen door ze te verslepen.
 Lees verder
DICT HelpMe DICT homepage